Nasmejane poljoprivrednice lako protiv TMF-a

544

Prvi meč sedmog vikenda Lige Univerziteta u Beogradu u ženskoj konkurenciji pripao je košarkašicama Poljoprivrednog fakulteta, koje su savladale ekipu Tehnološko-metalurškog fakulteta rezultatom 63:25 (17:6, 16:4, 18:6, 12:9) i tako zabeležile treću pobedu u i ovogodišnjem takmičenju. Ekipa iz Zemuna povela je na samom startu i predvođena raspoloženom Marinom Žujević samo je uvećavala stečenu prednost u nastavku susreta, nanevši tako novi poraz TMF-u.

Finalni dan USSB

 

Od samog početka videlo se da će trećeplasirane iz prošle sezone, košarkašice Poljoprivrednog fakulteta, bez problema opravdati ulogu favorita i doći do pobede. Utakmicu su otvorili poeni sa poludistance Radovanovićeve, a asistent bila je Žujevićeva (2:0). Uzvratio je TMF preko Hajdukov, međutim kasnije se ispostavilo da je to bilo i jedino izjednačenje na meču (2:2). Nastavila je Radovanovićeva svoju dominaciju u uvodnim minutima postigavši još četiri poena, kojima je odvela svoj tim na +4 (6:2), a u tim trenucima isticala se i Vidojevićeva sa dva skoka, blokadom i asistencijom. Pokušavao je TMF preko Grumićeveda se vrati u igru trojkama, međutim ni jedan pokušaj van linije 6.75 nije pronalazio metu. Poljoprivrednice na drugoj strani nisu grešile. Nakon polovičnog učinka sa linije slobodnih bacanja Gordane Spajić i poena polaganjem iz kontre Žujevićeve, razlika bila je dvocifrena (13:2). Sredinom prve deonice TMF je konačno došao do novih poena. Precizna za dva bila je Ninićeva (13:4). Usledio je period igre sa velikim brojem izgubljenih lopti poljoprivrednica, koje su opuštenom igrom često preterivale sa dodavanjima, težeći da upišu što više asistencija u statistiku. Ni za takvu igru poljoprivrednica TMF nije imao rešenje. Do kraja četvrtine ubacile su košarkašice TMF-a samo još dva poena prekoGrumićeve, a zavesu na prvi period spustila je Žujevićeva sa dva poena nakon ofanzivnog skoka (17:6).

Druga četvrtina, kao i prva, donela je veliki broj poena, iako na početku nije delovalo da će biti tako. Promašivale su košarkašice i jedne i druge ekipe u uvodnim minutima, a onda je seriju promašaja prekinula Ninićeva ,,bez koske” sa poludistance (17:8). Uzvratila je Vidojevićeva lakim poenima u sledećem napadu, a onda je ponovo usledilo period nerealizovanih napada. Žujevićeva je sredinom deonice još jednom asistirala, a prvu trojku na susretu pogodila je Radovanovićeva (24:8). Trojka poljoprivrednog pokrenula je veliku seriju i do kraja poluvremena razlika je iznosila preko dvadeset poena (31:10). Žujevićeva je u toj seriji dodala još jednu trojku, a istakla se i Jakoviljevićeva upisavši četiri poena. Upravo su pomenute igračice međusobnom saradnjom postavile konačan rezultat prvog poluvremena koji je glasio 33:10 u korist Poljoprivrednog fakulteta.


Sastavi timova
TMF Poljoprivredni fakultet
K. Hajdukov 5 Žujević M. 3
S. Radović 7 Vidojević A. 4
B. Grumić 9 Spajić G. 5
B. Ninić 13 Radovanović B. 6
N. Puljević 23 Bošković I. 9
M. Savić 24 Jakovljević A. 10
Tandem Jakoviljević-Žujević nastavio je da dobro funkcioniše i na početku drugog poluvremena. Pošto je pobednik već bio poznat, postavljalo se samo pitanje koliko poena će poljoprivrednice ubaciti. Trudile su se ipak i igračice TMF-a da što je više moguće smanje razliku. Poentirala je u četvrtom minutu za TMF Radovićeva, a za poljoprivredni 2+1 ubacila je Vidojevićeva (36:12). Do kraja četvrtine, nastavila je Žujevićeva da potvruđuje titulu MVP-a utakmice ređavši poene, asistencije i ukradene lopte, a da sve igračice poljoprivrednog završe sa poenima utakmicu pobrinula se i Boškovićeva, koja je pogodila trojku (45:12). U poslednji period ušlo se rezultatom 51:16, nakon što je Radovićeva promašila za dva, a Gordana Spajićupisala defanzivni skok.

I poslednji kvartal pripao je poljoprivrednicama, iako su igračice TMF-a postigle najviše poena u tom delu utakmice. Pogodila je Puljevićeva za dva, a potom je i Gordana Spajić došla do prvih poena iz igre na susretu (47:18). Poljoprivrednice su tokom čitave četvrtine ponavljale akcije iz prve deonice, pokušavavši da ispune zahteve trenera Antića za nesebičnom igrom. Ponovo je to rezultiralo sa nekoliko izgubljenih lopti, ali ni tada, kao ni u prvom delu, TMF greške nije kažnjavao. Na asistenciju Radovanovićeve sredinom perioda, Gordana Spajićpogodila je za dva uz zvuk sirene ,,bez koske,” što je bio jedan od poteza utakmice (53:16). Završnicu su obeležile igračice TMF-a, poljoprivrednice gotovo da nisu igrale odbranu, a konačnih 63:25 postavila je Radovićeva, košem za dva u poslednjem napadu.

Statistika
STATISTIKA TMF Poljoprivredni fakultet
1 poen 1/4 2/3
2 poena 12/28 26/47
3 poena 0/16 3/13
Asistencije 4 17
Ofanzivni skokovi 7 15
Defanzivni skokovi 5 16
Ukradene lopte 3 8
Izgubljene lopte 10 11
Blokade 1 3
MVP utakmice bila je košarkašica Poljoprivrednog fakulteta Marina Žujević sa 19 poena, devet asistencija, tri ukradene lopte i dva skoka, a pratila ju je Jakovljevićeva sa 16 poena. Kod TMF-a, najefikasnija bila je Radovićeva, postigavši 10 poena.

Nakon pobede, Bojana Radovanović i trener Pavle Antić, zajedno su sumirali utiske utakmice: ,,Odigrali smo korektno. Što se tiče napada odigrali smo sve što i inače radimo. Nismo imali većih problema jer ekipa TMF-a nije bila u punom sastavu, pa smo to iskoristili” – kratko su prokomentarisali Radovanovićeva i Antić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstRGF savladao Medicinu
Naredni tekstPravnice ubedljive protiv ETF-a
Živim u Zemunu. Ceo život pratim sport i zato sam se odlučio da upišem novinarstvo na Fakultetu političkih nauka. Trenirao sam fudbal za golmana ranije, a i sada branim rekreativno. Pratim sve sportove; najviše fudbal i hokej. Navijam za Liverpul, a u hokeju za NHL tim Anaheim Ducks.