Napeta završnica u „Vizuri“, pobeda pravnica!

461

Košarkašice sa Pravnog fakulteta su u okviru drugog kola Lige Univerziteta u Beogradu savladale Farmaceutski fakultet rezultatom 37:34 (5:9, 6:7, 11:10, 15:8) i tako ostale neporažene posle prva dva kola. Utakmica je bila rešena tek u četvrtoj četvrtini, a za novu pobedu je najzaslužnija bila košarkašica pravnica Jana Stanković koja je postigla 14 poena, dok je sa druge strane najbolja bila Janja Elez sa 15 datih poena.

Finalni dan USSB

Prva četvrtina je otvorena koševima za dva sa obe strane. Pogodila je prvo Stankovićeva za goste, a za domaće je precizna bila košem iz prodora Novakovićeva. Izgubljene lopte i neprecizni šutevi su obeležili ovaj period igre. Igračice su pokušavale da kroz pas dođu do poena, i tako je iz tranzicije na asistenciju Mladenovićeve koš za ekipu sa pravnog postigla Jana Stanković za 4:2. Farmaceutkinje su uspele solo prodorima Vujanovićeve i Jelovac da razbiju dobru odbranu domaćih košarkašica. Trener farmaceutkinja je zatražio tajm-aut pri rezultatu 4:6 za njegovu ekipu kako bi ih pripremio za sledeći napad. Devojke sa Farmaceutskog fakulteta su zaigrale požrtvovano i posle ofanzivnog skoka Elez je poentirala. Rezultat je na kraju prve četvrtine iznosio 5:9 za goste.

Sastavi timova
Pravni

fakultet

Farmaceutski

fakultet

4 Stanković Jovana 4 Elez J.
6 Novaković I. 8 Sara Stanković
7 Vidaković N. 10 Jelovac J.
9 Mladenović J. 11 Berbatović M.
11 Jana Stanković 12 Stojković N.
15 Šaula S. 17 Vujanović D.
Sličan ritam i u drugoj četvrtini, spora košarka sa dosta slobodnih bacanja. Elez je pokušala da popravi košgeterski učinak njenog tima tako što se trudila da izvuče faul. Pogodila je oba slobodna bacanja za rezultat 5:10, dok kapitenka domaćih, Vidakovićeva, nije mogla sa druge strane da pogodi nijedno. Pravnice su se u ovom periodu igre orjentisale na solo prodore i pogodila je Mladenovićeva za 7:11. Trener Knežević je nakon prodora Elez zatražio tajm-aut nezadovoljan odbranom njegove ekipe. Pravnice su zaostajale 2 minuta do kraja poluvremena 7:13. Vujanovićeva je na dodavanje Sare Stanković postigla poene sa polu-distance za farmaceutkinje. Rezultat je bio 9:16. Na drugoj strani je istom merom uzvratila još jednom Jana Stanković da bi se na poluvreme otišlo rezultatom 11:16 za ekipu iz Vojvode Stepe 450.

U trećoj četvrtini je domaći tim uspeo da uhvati priključak. Pogođale su sa svih pozicija Mladenovićeva i Vidakovićeva kada su napravile seriju od 7:0. Trener Jeftić je morao da reaguje tajm-autom jer je rezultat bio izjednačen, 18:18. Mladenovićeva je iskoristila pas i još jednom dala koš za dva tako nastavivši seriju, koja je sad iznosila 9:0. Serija je bila prekinuta iz sledećeg napada, jer je trojku postigla igračica sa brojem 10, Jovana Jelovac. Promašile su i jedne i druge dosta koševa i ovaj niz promašaja je trajao gotovo 2 minuta, sve do prodora i poena Vujanovićeve i Elez. Rezultat je glasio 22:25 za goste. U tim momentima je nervoza uhvatila domaće košarkašice koje su napravile namernu grešku i dozvolile protivnicama da vrate svoju ekipu u vođstvo. Sara Stanković je bila polovčina sa linije slobodnih bacanja i na pauzu se otišlo prednošću gostujućeg tima od 22:26.

Kulminacija je viđena u poslednjoj deonici, koju je nagovestila pogotkom van linije 6,75 Jana Stanković. Farmaceutkinje su preko Elez parirale, ali je Jana Stanković bila nezaustavljiva. Elez i Stankovićeva su imale košgeterski obračun jer su jedine u tim momentima pogađale za svoje timove. Trener gostiju je pri rezultatu 29:32 zatražio još jedan tajm-aut jer su se pravnice približile na tri poena razlike. Domaće košarkašice su, uprkos ovom pokušaju da se farmaceutkinje konsoliduju, prešle u vođstvo posle dužeg vremena. Bilo je 33:32 tri minuta do kraja. Sudija je dosudio tehničku grešku klupi i tako poslao Elez, najbolju košarkašicu Farmaceutskog fakulteta, na liniju slobodnih bacanja.Međutim uspela je da promaši. Trideset pet sekundi do kraja je bilo 35:34 za pravnice i Elez je uspela da iznudi još slobodnih bacanja, koja ni ovog puta nije uspela da realizuje. Mladenovićeva je uspela da pogodi svoje šuteve i 10 sekundi do kraja je Sara Stanković imala priliku da farmaceutkinje slobodnim bacanjima dovede do pobede, međutim i ona je promašila. Nije ostalo više vremena jer je utakmica završena rezultatom 37:34 za devojke sa Pravnog fakulteta.

Statistika

Pravni

fakultet

Farmaceutski

fakultet

Šut za 1 poen 12/17 5/17
Šut za 2 poena 11/25 13/38
Šut za 3 poena 1/12 1/3
Defanzivni skok 20 18
Ofanzivni skok 5 4
Asistencije 9 7
Najraspoloženija pravnica danas, Jana Stanković, je osim pohvala na račun svog tima, čestitala i protivnicama. „Pre svega želim da čestitam protivničkoj ekipi na fer i korektnoj borbi. Htela bih da se zahvalim mom timu na pobedi, ispoštovale smo sve što je trener rekao u svlačionici, što smo pokazale na terenu“, kratka je bila Stankovićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB