Najmegen domaćin prvog Evropskog univerzitetskog prvenstva u biciklizmu!

548

Evropska univerzitetska sportska asocijacija (EUSA) objavila je da će prvo istorijsko Evropsko univerzitetsko prvenstvo u biciklizmu biti održano sledeće godine u holandskom gradu Najmegenu.

Finalni dan USSB

Najmegen je odabran za domaćina i ove godine, međutim zbog pandemije korona virusa takmičenje je otkazano i pomereno za narednu godinu.

Grad pokraj holandsko-nemačke granice, ugostiće bicikliste i biciklistkinje od 8. do 13. juna, a učesnici će se takmičiti u četiri discipline: individualna trka sa vremenom, drumska trka, kao i ,,mauntn bajk kros kauntri i mauntn bajk eliminator”.

Takođe, organizatori takmičenja pokriće sve potrebne mere zaštite vezane za COVID-19.

Predsednik Organizacionog komiteta takmičenja Jost van Vajngarden rekao je da očekuje mnogo od predstojećeg takmičenja: ,,Ponosni smo što nam je data prilika da pokažemo najboljim studentima sportistima Evrope šta predstavlja biciklizam u našoj prelepoj oblasti. Sa dokazanom stazom koja je vožena tokom Boels Lejdis Tura 2018. i MTB XCE stazom napravljenom u saradnji sa bivšim XCE Svetskim šampionom Jeronom van Ekom, uvereni smo da ćemo prirediti spektakularne trke.” 

Predsednik EUSA Adam Roček takođe je govorio o takmičenju: ,,EUSA je ponosna što svoj već bogat sportski program proširuje još više ovim Evropskim univerzitetskim prvenstvom u biciklizmu. Zahvaljujemo se organizatorima na obezbeđivanju ovog događaja i nadamo se da će ovo biti prvo od mnogih uspešnih biciklističkih prvenstava”, zaključio je Roček.

Registracija takmičara otvorena je do 1. decembra ove godine, a više informacija nalazi se na sajtu cycling2021.eusa.eu

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstODBOJKA: Najava prvog kola USSB lige
Naredni tekstFutsal: Najava drugog kola Prvenstva studenata Beograda
Živim u Zemunu. Ceo život pratim sport i zato sam se odlučio da upišem novinarstvo na Fakultetu političkih nauka. Trenirao sam fudbal za golmana ranije, a i sada branim rekreativno. Pratim sve sportove; najviše fudbal i hokej. Navijam za Liverpul, a u hokeju za NHL tim Anaheim Ducks.