Najava: Voždovačko finale USSB rukometne lige

646

Rukometna liga Univerzitetskog sportskog saveza Beograda u nedelju 10. juna dobiće novog šapiona. Za titulu se bore Fakultet organizacionih nauka i Saobraćajni fakultet. Utakmica počinje u 18h u SC “Voždovac”.

Finalni dan USSB

Još uvek aktuelni osvajač lige, Mašinski fakultet nije se plasirao u završnicu takmičenja. Priliku da se vrati na tron ima Fakultet organizacionih nauka, prošlogodišnji vicešampion. Do finala FON ima sve pobede, a u polufinalu savladan je Univerzitet Singidunum. Fonovcima je ovo šesto uzastopno finale, a u prethodnih pet godina imaju dve srebrne i tri zlatne medalje. Igrač FON-a Aleksandar Stojković smatra da su prednost njegovog tima iskusniji igrači. “Očekivano je bilo da se sastanemo sa ekipom Saobraćajnog fakulteta u finalu. Ovo će nam biti peti susret ove sezone, tri puta smo bili pobednici, dok smo jednom izgubili na penale. Milsim da je naša prednost što imamo nekoliko starijih i iskusnijih igrača od protivničke ekipe, ali i ta neverovatna hemija koja vlada među igračima pred svaku utakmicu. Ekipi Saobraćajnog sve pohvale na odličnoj sezoni, siguran sam da će biti borbena utakmica s obzirom na to da je poslednja u sezoni”, zaključio je Stojković.

Na drugoj strani, Saobraćajni fakultet je stigao do istorijskog finala. Nakon titule u USSB kupu, saobraćajci su prvi put stigli do finala lige i prilike za duplu krunu. Saobraćajni takođe ima sve pobede u ligi, a u polufinalu pobeđen je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja. Igrač ove ekipe Nebojša Prčetić kaže da Saobraćajni može do pobede uz svoju prepoznatljivu igru i uz pomoć navijača. “Presrećni smo što smo dobili priliku da se borimo za četvrto zlato ove sezone. Moram da naglasim da je ovo finale od posebnog značaja jer se rukometna ekipa Saobraćajnog fakulteta po prvi put našla u finalu USSB lige. Ekipa FON-a nije nimalo lak protivnik, ali sam veliki optimista. Ako budemo igrali našu prepoznatljivu igru, možemo doći do titule. Takođe, uveren sam da će nas i ovog puta pratiti sjajno navijanje naše publike i da ćemo još jednom opravdati njihovo poverenje  i zajedničnim snagama stići do istorijske pobede”, rekao je Prčetić.

Zasigurno nas očekuje velika borba, titula je sigurno na Voždovcu, a ime šampiona saznaćemo sutra na Banjici u poslednjoj utakmici ove sezone studentskog sporta. Pozivamo vas da dođete, ispratite finale i podržite svoje kolege!

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstNovo finale za rukometaše FON-a
Naredni tekstPehar je vraćen- FON šampion USSB lige!
Studentkinja sam novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Bavljenje novinarstvom znači ispunjenje mojih želja. Ne mogu da zamislim dan bez radija i sportskih vesti. Želja mi je da izveštavam sa velikih sportskih takmičenja. Kontakt: urednik@sportindeks.rs