Najava polufianala Prvenstva studenata u košarci

694

Sezona Prvenstva studenata u košarci se bliži kraju. Grupna faza je okončana, te su ostala još svega četiri meča do kraja i četiri tima koja će odlučivati o nosiocu zlatne medalje. Ovog vikenda nas očekuju polufinalni mečevi u kojima se sastaju Kriminalističko-policijska akademija i Visoka škola elektrotehnike i računarstva, odnosno Visoka škola za IKT i Visoka turistička škola.

Finalni dan USSB

 

U odnosu na prošlogodišnje polufinalne parove, došlo je do minimalne izmene. KPA je zamenio Beogradsku poslovnu školu, a ostali timovi su tu gde su bili i minule sezone.
Tim Kriminalističko-policijske akademije je odigrao veoma dobru grupnu fazu takmičenja. U poslednjem kolu su uspeli da savladaju prošlogodišnje šampione ekipu IKT-a, tako da ih ne treba otpisati ni u polufinalu sa VIŠER-om. Sa druge strane, igrači sa Voždovca ove godine imaju želju da naprave korak više u odnosu na prethodnu sezonu kada su posle odličnog starta ispali od Visoke turističke u polufinalu (41:37). Na kraju nisu uspeli da se okite ni bronzom, pošto je u meču za medalju bolja bila Beogradska poslovna škola rezultatom 66:50. Svakako da će biti neizvesno polufinale. Obe ekipe igraju timsku košarku, pa je veoma moguće da će doprinos klupe biti jedan od ključnih faktora. Ovaj meč će biti odigran u subotu od 20.00 časova u dobro poznatoj hali košarkaškog kluba Žarkovo.

Drugo polufinale je susret starih znanaca iz prošlogodišnjeg okršaja za zlatnu medalju. VTŠ je još pretprošle sezone pokazala da je tim na koji treba ozbiljno računati, a prošle godine su to potvrdili ulaskom u finale. Na njihovu žalost, na suprotnoj strani je bila ekipa IKT-a koja je dominirala grupnom fazom. Finalna utakmica minule sezone je bila daleko od najatraktivnije tokom takmičenja, ali je pružila borbu, dobru odbranu i požrtvovanost, što treba očekivati i ove godine. Na kraju je IKT slavio 41:37, a potom je nešto kasnije potvrdio svoju dominaciju USSB-om osvajanjem Farmasi kupa. Ove sezone su nastavili sa dobrim partijama, pošto su odbranili titulu i na Uniadi. Tursti će svoju šansu tražiti preko Nemanje Ilića i Predraga Lazića, dok IKT ima dosta igrača koji mogu da donesu prevagu i pobedu kao što su Šakotić ili Drobnjak. Ova utakmica startuje u subotu od 21.00 sat u hali Žarkovo.

Utakmica za treće mesto se igra u nedelju u 21.00, dok se finale igra u u Hali sportova predstojećeg vikenda.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstOdbojka USSB: Počinje borba za medalje!
Naredni tekstFutsal USSB: Najava polufinala!
Student treće godine Fakulteta politickih nauka, smer novinarstvo. Sport shvatam kao nacin zivota, i veliki sam ljubitelj kosarke, dok su mi strani auto sportovi. Zelja mi je da ono sto vidim i cujem na sto uverljiviji i interesantniji nacin predstavim ljudima koji imaju zelju da nesto novo pročitaju.