Najava dobitnika EUSA nagrade za 2017. godinu

263

Evropska univerzitetska sportska asocijacija (EUSA), proglasila je imena najistaknutijih nacionalnih univerzitetskih saveza i univerziteta nagrađenih za 2017. godinu. Priznanja će zvanično biti uručena 13. aprila ove godine na ceremoniji u okviru Generalne skupštine EUSA u Madridu.

Finalni dan USSB

 

Nagrada za najaktivniji nacionalni univerzitetski savez pripala je Portugalskoj univerzitetskoj sportskoj federaciji (FADU), dok se najuspešnijim nacionalnim univerzitetskim portskim savezom smatra Poljska univerzitetska sportska asocijacija (AZS).

Kao najaktivniji univerzitet, nagrađen je Univerzitet u Minju iz Portugala, dok su za najbolje univerzitete proglašeni Univerzitet u Bordou (Francuska) i Univerzitet Ajdin (Turska).

Nagradu za fer-plej osvojili su Piter Vard iz Holandije i Mari-Šarlot Leger iz Francuske, dok je specijalno priznanje dobila Evropska karate federacija (EKF), za partnerstvo i promociju karatea u univerzitetskom sportu.

Za najbolji logo, proglašen je onaj sa Evropskog univerzitetskog prvenstva u bridžu i šahu u Fuenhiroli (Španija).

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstOdržan Svetosavski turnir u šahu
Naredni tekstNekadašnji rukometaš RGF-a potpisao za Partizan
Student novinarstva na Fakultetu za medije i komunikacije i zaljubljenik u košarku. Životna želja mi je da spojim posao i hobi i da izveštavam sa međunarodnih klupskih ili reprezentativnih takmičenja u pomenutom sportu.