SportIndeks.rs

Nagazne mine za Kragujevac – Split, Bordo…

11780582_781256198660201_1351933404_n

Kragujevačka ekipa u basketu 3×3 spremna je da, po treći put uzastopno, odnese zlatno odličje u srce Šumadije, a domaćini i ostale prijavljene ekipe na predstojećem Evropskom prvenstvu potrudiće se da im to onemoguće. Na koga treba obratiti pažnju i ko će biti najveći konkurenti Kragujevčana?

Teren je postavljen u srce Splita, na splitsku Rivu ispred gradskog trga i jasno je kao dan da će domaća ekipa biti ekstremno motivisana da zlato ostane u gradu pod Marjanom. Univerzitet u Splitu registrovao je dve ekipe, koje će nastupati pod imenima Split 1 i Split 2.

Najjača ekipa Splićana dobro je poznata dvostrukim šampionima jer će ponovo za nju nastupati neugodni Bože Radoš, Dino Šipić i Ivan Rašetina koji su dva puta kapitulirali pred Šumadincima, pojačani Lukom Petrašićem. Druga ekipa domaćina manje je poznata i sačinjavaju je Domagoj Milardović, Domagoj Kanaet i Ante Markoć.

Međutim, neće biti iznenađenje ako se neko od glavnih favorita ne okiti zlatnim ili srebrnim odličjem, jer su i ostale ekipe izuzetno spremne došle na Jadransko more. Pre svih treba istaći ekipu Univerziteta u Ljubljani koja je najbolje rangirana. Udarna igla biće Dejan Trnjak, 97. igrač sveta, a sa njim na terenu biće Stojan Đekanović (101. na svetu) i Milan Kovačević (112.) dok će im sa klupe pomagati znatno slabije plasirani Anže Zdolšek.

16124166_1099160336896497_8399014804542455808_n

Svetske univerzitetske prvake u basketu 3×3 predstavljaće Univerzitet Bordo, a od igrača koji su branili boje galskih petlova na svetskom prvenstvu u Kini biće samo Jan Rakotomalala, koji je svojevremeno igrao i košarku za reprezentaciju rodnog Madagaskara. Internacionalnu ekipu Francuza dopunjuje Mustafa Magagi Gagara iz Nigera, dok će jedini Francuz u ekipi biti Furio Žulijen.

Od ostalih ekipa nagazne mine mogu biti momci iz Ukrajine sa Prekarpatskog univerziteta Vasil Stefanik, a biće interesantno ispratiti debitantski nastupa Univerziteta Crne gore.

U narednim danima ostanite uz Sportindeks, gde ćete moći da ispratite rezultate srpskog predstavnika na Evropskom prvenstvu.

Ostavite komentar!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>