Nade šumara sasečene u korenu – TMF zabeležio važnu pobedu!

462

Košarkaši Tehnološko-metalurškog fakulteta savladali su Šumarski fakultet u okviru 11. kola SUUB lige, grupa A, rezultatom 61:49 ( 15:11, 21:13, 19:15, 6:10 ). Šumari su konstano pokušavali da pariraju dobro organozovanom protivniku, ali duža klupa i evidentna razlika u kvalitetu su na kraju presudili u korist TMF-a. TMF je opravdao ulogu favorita i ovom pobedom ostao u trci za prvo mesto u grupi.

Finalni dan USSB

 

Prvi napad na utakmici za TMF i odmah je bio viđen alej-up u izvedbi Bojovića  kao poentera i Jovića kao asistenta. Nakalemile su se trojka iz naskoka i dvojka iz kontre veoma raspoloženog Milosavljevića, pa je TMF vrlo brzo stekao prednost od 7:0. Pokušavali su Šumari da se trgnu, ali im je ogroman broj izgubljenih lopti znatno otežavao posao. Ipak, rastrčani Marić je nakon individualnih akcija uspeo da smanji vodjstvo TMF-a (11:8). Vagner na jednoj i Šarokić na drugoj strani su nakon nekoliko poena iz tranzicije  postavili rezulat 15:11 na kraju prve četvrtine.

U drugoj četvrtini viđena je ista slika. Mnogo izgubljenih lopti, mnogo poena iz kontri i prvo osetnije vođstvo za TMF na ovoj utakmici. Razmenjivali su koševe iz tranzicije Šarokić na jednoj i Gavrilović na drugoj strani, pa je rezultat na polovini druge četvrtine iznosio 23:20 u korist TMF-a. Usledila je rafalna paljba igrača iz Karnegijeve ulice. Prvo dve vezane trojke Jankovića, a onda i dalekometni hitac Milosavljevića povećali su prednost na plus 11. Uz još nekoliko poena iz kontri, rezultat na poluvremu je glasio 36:24.

Sastavi timova
Šumarski TMF
Basta 3 Vagner 1
Petrović 6 Milosavljević 3
Pričić 7 Bojović 8
Marjanović 8 Janković 10
Marić 11 Gavrilović 22
Šarokić 13 Jović 44
Radjenović 0 Pejčinović 65

U trećoj četvrtini, predstava dostojna Ol-star utakmice. Pregršt lepih driblinga, pogodaka i asistencija. Marić je u prvom napadu pogodio trojku uz faul i uspeo da malo trgne svoje saigrače. Odgovorio je na drugoj strani Milosavljević prodorom u stilu Rasela Vestbruka. Nakon jedne izgubljene lopte TMF-a, Marić u kontri zakucava i smanjuje razliku na minus osam (38:30). Medjutim, TMF je timskom igrom i raznovrsnim rešenjima u napadu povećao razliku na plus 14 (48:34). Posle razemene koševa Marjanovića i Bojovića, rezultat na semaforu pred ulazak u poslednju četvrtinu bio je 55:39.

Statistika
Statistika: Šumarski TMF
 1 poen 4 2
2 poena 30 38
3 poena 15 21
Izgubljene lopte 19 19
Ukradene lopte 11 13
Ofanzivni skokovi 19 8
Defanzivni skokovi 8 19
Asistencije 8 9
Blokade 0 0

U poslednjem delu igre, mnogo grešaka i jednih i drugih, pregršt promašenih šuteva i za dva i za tri i gubitak svake nade Šumara da mogu do eventualnog preokreta. Tek na polovini poslednje četvrtine rezultat se promenio pošto je Marjanović sa dva vezana koša iz konti, smanjio vođstvo TMF-a na minus devet (55:46). TMF je pružio šansu rezervistima što je Vagner iskoristio i povećao rezultat na 58:46. Šarokić je u narednom napadu iskoristio uspavanost odbrane TMF-a i pogodio trojku za svoj dvanaesti poen. Tačku na ubedljivu pobedu stavio je Milosavlević trojkom sa osam metara. Konačan rezultat 61:49 u korist TMF-a.

Upravo je Milosavljević bio najefikasniji akter ovog susreta sa 20 poena uz četiri pogodjene trojke. Kod Šumara najviše se istakao Marić sa 14 poena.

Po završetku utakmice, Bojović je čestitao svojim saigračima: ”Podižemo formu za završnicu takmičenja. Bez finala ne idemo kući”, izjavio je za naš sajt krilni košarkaš TMF-a.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB