FSFV na krilima Vasićeve i Marčetićeve do finala

1466

Odbojkašice Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje pobedile su ekipu Fakulteta Bezbednosti  rezultatom 3:1 (22:25, 25:14, 26:24, 25:18) i tako se plasirale u veliko finale lige Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu. U borbenoj utakmici bolje su se snašle odbojkašice FSFV-a, a meč su bez ikakve dileme obeležile Vasićeva i Marčetićeva koje su predvodile svoju ekipu do finala. 

Finalni dan USSB

Start meča nagovestio je neizvesnuuzbudljivu i žestoku borbu, pošto su obe ekipe bile primorane da se pomuče kako bi osvojile svaki poen. Krenule su devojke fantastično pre svega u fazi odbrane, sa mnogobrojnim pasivnim blokovima, Petrovićeve/Popovićeve L. na jednoj strani i Dimitrijevićeve /Đape na drugoj, ali i neverovatnim požrtvovanjem  pre svih kapitena Vasićeve. Kao rezultat dobre i požrtvovane odbrane jeste da su napadači rešavali akcije tek iz drugog ili trećeg pokušaja. Ekipu DIF-a u napadu predvodile su Vasićeva i Marčetićeva sa po pet poena, dok su na drugoj strani najraspoloženije bile kapiten Lazarevićeva i Dimitrijevićeva sa po tri poena. Ovaj period igre obeležila je i rezultatska klackalica koja je bila sve do rezultata 16:15 za ekipu FSFV-a. Tada odbojkašice Fakulteta bezbednosti prave seriju od 6:2praktično rešavaju pitanje pobednika ovog seta, pošto je u tom trenutku rezultat bio 22:17. Ključna figura ove serije bila je tehničar Đape koja je svojim servisima naterala odbojkašice sa Košutnjaka na četiri uzastopne greške. 

Sastavi timova
                            FSFV                 Fakultet bezbednosti
Vasić K. Lazarević A.
Popović L Dimitrijević K.
Marković K. Milojević M.
Vesković M. Aleksić M.
Milović A.- Đapa S.
Marčetić J. Kukobat A.
Battestin G. Krstić T.
Ajdačić A.
Petrović M.
Popović Lj.

Drugi set je upotpunosti pripao odbojkašicama DIF-a koje su od starta zaigrale mnogo sigurnije u svim segmentima igre, što je rezultiralo dominantno osvojenim setom 25:14. Tokom celog seta ekipa sa opštine Čukarica je održavala prednost od 8, 9 poena i ni u jednom trenutku nisu dozvolili ekipi Fakulteta bezbednosti da učini set zanimljivijim. Kao i u prethodnom periodu najraspoloženije za igru bile su Vasićeva i Marčetićeva, ali ovoga puta su imale pomoć i od korektora Battestin, sa sedam uspešnih napada. Na drugoj strani jednina koja je pokušavala da probudi svoju ekipu bila je Kukobat sa šest poena.

Nastavak donosi najneizvesniji i najuzbudljiviji set, međutim početak nije nagoveštavao tako nešto pošto su odbojkašice FSFV-a krenule fenomenalno. Battestin je koristili odlične servise tehničara Popovićeve i ekipa DIF-a je došla do 5:0. Ovu seriju obeležila je i borbena Vasićeva koja je spasila jednu neverovatno tešku loptu i time ulila dodatno samopouzdanje svojim saigračicama. Dominirale su devojke sa Košutnjaka, čak su poletele i konfete posle jednog smeča Vasićeve, sve do rezultata 11:5 kada na servis dolazi Lazarevićeva i ekipa Bezbednosti pravi seriju od 5:0 za –1, 10:11. Do kraja seta usledila je rezultatska klackalica, gde su devojke sa Fakulteta bezbednosti kod rezultata 24:22 za njih napravile tri uzastopne greške, a onda ih je dotukao servis Petrovićeve koji je uz pomoć sajle pao u nebranjeni deo polja za konačnih 26:24.

Četvrti period igre je bez ikakve dileme obeležila Marčetićeva koja je samo u ovom setu osvojila deset poena i zasigurno bila najzaslužnija što su devojke sa FSFV-a dobile i ovaj set. Vodile su odbojkašice sa Fakulteta bezbednosti sve do rezultata 17:13, a onda na servis dolazi Marčetićeva i ekipa DIF-a pravi seriju od 12:1 za potpuni preokret i pobedu u ovom meču. Kvalitetne servise svoje saigračice koristila je najviše kapiten Vasićeva sa tri uspešna napada. Konačan rezultat ovog seta iznosio je 25:18.

Statistika
                FSFV Fakultet bezbednosti
Poeni iz igre 46 39
Poeni iz bloka                       7 5
As servis 22 6
Servis greške                         10 8
Greške iz igre                         21                           14

Korektor ekipe DIF-a Gabrijela Battestin, sa osmehom na licu, iznela je svoje utiske posle prolaska u finale. ” Prvi set je bio jako težak za nas, gde smo vodile do samog kraja, ali onda ulazimo u seriju grešaka i protivnice dolaze do vodstva u setovima. U  nastavku smo zaigrale jako i koncentrisano pa brzo poravnavamo rezultat.  Treći period je možda bio i ključ, jer smo ga dobile na razliku 26:24, a onda  u četvrtom još bolja igra i plasman u finale,”   istakla je Battestin.

Na drugoj strani libero ekipe Fakulteta Bezbednosti Jelena Vučković zadovoljna ostvarenim rezultatom s obzirom na to da im je ovo prva sezona u ovom sastavu. ” Prvo bih da čestitam ekipi DIF-a na pobedi i ulasku u finale. Bila je neizvesna utakmica sa dosta borbe i požrtvovanja, ali ipak su protivnice bile istrajnije u toj borbi. Želela bih da čestitam svojoj ekipi na dosadašnjem uspehu i daćemo sve od sebe u borbi za treće mesto,” naglasila je Vučkovićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstTimska igra doktorki za istorijsko finale
Naredni tekstKraljice univerzitetskog futsala!
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Ukoliko se jednog dana definitivno odlučim da budem sportski novinar, želeo bih da pratim košarku, kao svoj omiljeni sport i sport kojem sam posvetio sedam godina intezivnih treninga. Cilj koji bih voleo da ostvarim jeste da jednog dana komentarišem derbi sa koleginicom.