Moskovske igre – Univerzijada u malom

64

Rusija sve više pažnje poklanja univerzitetskom sportu i mi smo tokom ove školske godine mogli da pratimo učinak ekipe Univerziteta u Beogradu u Kazanju, ali i gostovanje ruskih studenata i legendi košarke u Beogradu. Ovoga puta, predstavljamo još jedan projekat koji ima za cilj unapređivanje studentskog sporta u Rusiji, ali i u ostatku Evrope. Možemo ga porediti sa svima dobro poznatom Univerzijadom.

Svet će tako početkom septembra ove godine moći da uživa u još jednom velikom međunarodnom takmičenju, pored Svetskih prvenstava u fudbalu i košarci.

Ove godine u glavnom gradu Rusije organizuju se Moskovske igre – međunarodno studentsko sportsko takmičenje. Studenti će imati priliku da se oprobaju u devet disciplina.

Sportovi koji će se naći na takmičenju su:

  • Futsal (muškarci)
  • Odbojka (muškarci i žene)
  • Košarka (muškarci i žene)
  • Rarbi (muškarci)
  • Tenis (muškarci i žene)
  • Odbojka na pesku – Bič volej (muškarci i žene)
  • Stoni tenis (muškarci i žene)
  • Plivanje (muškarci i žene)
  • Takmičenje čirlidersica

10295977_577830605671358_8120305844292828444_o

Glavnina takmičenja održaće se u sportskom kompleksu Lužnjiki, jednom od najvećih te vrste u svetu. Kompleks se nalazi na reci Moski u centru istoimenog grada, i dobro je povezan sa Parkom Gorki, Veselog parka i Moskovskog državnog univerziteta. Ovo će biti dobra prilika da se gostujući student dobro upoznaju sa Rusima, ruskom prestonicom, kulturom, istorijom, kao i naravno, ruskim sportom.

Igre za cilj imaju, kako organizatori navode, popularisanje Rusije i ruske kulture u svetu, podizanje kvaliteta studentskih takmičenja i jačanje međunarodne saradnje zemalja učesnica. Postoji namera da svakog sledećeg takmičenja učestvuje sve veći broj zemalja učesnica.

Moskovske igre na program su od 2. do 6. septembra ove godine. Više detalja, informacije o smeštaju učesnika, kao i način prijave, možete pronaći na zvaničnom sajtu takmičenja, a sve detalje možete pronaći i na zvaničnoj fejsbuk prezentaciji.

 

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstMargina za studentski sport
Naredni tekstZagrevanje za Svetsko prvenstvo-Jedanaest najmlađih
SPORTINDEKS je web magazin koji ima za cilj da promoviše stvari koje nikako ne mogu da nađu zajednički jezik – sport i visoko obrazovanje. Naš cilj je da napravimo portal koji bi omogućio studentima da daju svoje viđenje sporta u našoj zemlji i da, koliko je moguće, podstakne neke promene.