Mladenović obezbedio IKT-u polufinale!

637

Futsaleri Visoke škole za informacione i komunikacione tehnologije (IKT) savladali su prošlogodišnjeg šampiona, Univerzitet Singidunum rezultatom 4:3 (0:2) i tako se plasirali u polufinale Farmasi kupa koji organizuje Univerzitetski sportski savez Beograda. IKT je iskoristio loš momentum protivnika, pa je posle dva gola zaostatka došao do trijumfa. Strelci ovog četvrtfinalnog susreta bili su Mladenović sa postignuta četiri gola i Srdanović koji je upisao novi het-trik.

Finalni dan USSB

Singidunum je silno motivisan ušao u meč i diktirao je tempo tokom prvog poluvremena. Uvodni minuti ovog susreta protekli su u znaku Todorovića koji je nekoliko puta imao šansu da zatrese mrežu IKT-a međutim, falilo je preciznosti pri završnom udarcu. Singidunum je imao veći posed lopte tokom ovog perioda igre i češće je šutirao ka protivničkom golu. Prvi ozbiljan napad je IKT imao nakon ukradene lopte Živkovića, ali Radenković je bio na mestu pa se Mladenović ovoga puta nije upisao u listu strelaca. Živković je propustio priliku da nagradi borbenost Aleksandra Vojinovića, pa i nakon izvedenog kornera nije došlo do promene na semaforu. Singi je povukao kontru – Jovanović je izvukao loptu iz gužve u kaznenom prostoru i poslao je do Srdanovića koji je bio sam pored desne stative čuvara mreže IKT-a, pa je bez problema postigao prvi gol za Singidunum (1:0). Ubrzo je golgeter Singija realizovao još jednu šansu – iz velike daljine je šutirao iznad prečke, ali je nakon odbitka ostao bez svog čuvara i snažnim udarcem po petoparcu uvećao rezultatsku prednost svoje ekipe (2:0). IKT je pokušao da odgovori, kombinovali su Stanković i Radenković koji je šutirao iskosa, ali pored gola. Organizovanije su zaigrali futsaleri IKT-a, uspeli su da prenesu loptu na protivničku polovinu terena i ozbiljnije zaprete, ali je izostala realizacija. Slobodan udarac Aleksandra Vojinovića je završio pored gola Singija, a Srdanoviću je malo nedostajalo da kazni ovu grešku protivnika i postigne još jedan pogodak – dobro se kretao pri organizaciji kontranapada, našao je prostor između dva igrača IKT-a, ali protivnički golman je bio na visini zadatka. Živković nije iskoristio sporo vraćanje futsalera Singidunuma, pa je IKT propustio još jednu šansu da smanji rezultatsku prednost. Dvadeseti minut protekao je bez promena na semaforu – oba golmana su upisala po još jednu odbranu, a na predah je Singidunum otišao sa 2:0.

Sastavi timova
Univerzitet Singidunum Visoka škola za informacione i komunikacione tehnologije
1 Radenković Milan 1 Todorović Veljko
2 Okošanović Marko 4 Mladenović Nikola
5 Jovanović Marko 5 Spasić Aleksandar
9 Srdanović Milan 6 Božić Sreten
10 Todorović Srđan 7 Radenković Nikola
22 Ranković Filip 8 Živković Stefan
10 Stanković Aleksandar
11 Steljić Miljan
12 Živković Stefan
17 Vojinović Vladica
22 Vojinović Aleksandar
BB Stojanović M.
U uvodnim minutima drugog poluvremena došlo je do zamene uloga – IKT je zaigrao ofanzivnije, dok je  fokus Singidunuma bio na odbrani. Šutirali su futsaleri IKT-a sa svih strana, ali Radenković je bio u potpunosti koncentrisan pa je IKT morao još malo da sačeka da se izbirše nula na semaforu. Na scenu je stupio Mladenović. Vojinović je dodao do Živkovića, ovaj asistirao Mladenoviću koji je uputio jak šut bez zadrške kroz sredinu i tako prvi put savladao protivničkog golmana (1:2). Odmah je Singidunum odgovorio u svom stilu – Srdanović je glavom spustio loptu za Todorovića koji mu je potom asistirao za 3:1. Tako je Singi iskoristio prvu veću šansu u drugom poluvremenu, a Srdanović je upisao het-trik na još jednoj utakmici. U nastavku su šansu imali Ranković i Mladenović, ali su čuvari obe mreže bili na mestu, nakon čega je ekipa Singidunuma zatražila tajm-aut. Posle predaha, Okošanović je sam povukao polukontru, iza sebe je ostavio svog čuvara, ali golman Todorović je još jednom bio nesavladiva prepreka. Slobodan udarac nije iskoristio Stanković, pa je odmah IKT zatražio pauzu. Defanzivna linija Singidunuma bila je raširena i povučena ka veznom redu zbog čega je IKT imao problema da uputi loptu ka protivničkom golu. Ranković je obezbedio Singiju penal, nakon grubog starta Todorovića, ali Srdanović je šutirao visoko iznad prečke. Nakon što je Singidunum ispustio šansu da uveća rezultat i obezbedi sebi mirnu završnicu, IKT je preuzeo kontrolu i do kraja susreta u potpunosti vladao terenom. Mladenović je bio uporan – nakon dodavanja Stankovića šutirao je pored gola, drugi put ga je zaustavio golman Singija, ali iz trećeg puta je upisao pogodak. Živković je prosledio loptu Vojinoviću koji je asistirao Mladenoviću za 2:3. I Steljić je upisao asistenciju – goleada Mladenovića se nastavila pa je, nakon šuta između dva protivnička igrača, lopta završila iza leđa Radenkovića (3:3). IKT nije želeo da rizikuje nego je zatražio još jedan tajm-aut nakon kog je utakmica privedena kraju. Pitanje pobednika je rešio strelac prethodna tri gola – u igri jedan na jedan nadmudrio je Todorovića pa je konačan rezultat četvrtfinalnog susreta bio 4:3 u korist ekipe IKT-a.

 

Nakon plasmana u polufinale, Nikola Mladenović je rekao da se višak šansi ipak isplatio. „Mislim da smo bili bolja ekipa. Vodili su 3:1 i imali su malo više sreće, šteta što nismo uspeli da damo gol ranije. Mislim da smo bolji tim i da se višak šansi ipak isplatio“, istakao je Mladenović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB