MIRA FURLAN BOLJA OD HERCEGOVACA 2

103

Ekipa Mira Furlan pobedila je u drugom kolu grupe C ekipu Hercegovci 2 rezultatom 47:31 (9:4, 16:11, 16:11, 6:5).

U utakmici koju su obeležile vrlo slabe odbrane i izuzetno brz tempo igrala se, kako bi Armerikanci rekli, run and gun košarka (trči i šutiraj). U takvom ritmu bolje se snašla ekipa Mira Furlan koja je probala da iznenadi protivnika zonskom odbranom u prvoj četvrtini. To im je pošlo za rukom te su na njenom kraju vodili sa 9:5.

I u drugoj četvrtini viđena je slična igra, samo što su obe ekipe bile preciznije. Treću deonicu obeležila je serija Mire Furlan od 7:0, koja je potpuno obeshrarila Hercegovce 2 i najavila pobednika.

Petnaest poena prednosti pred poslednju četvrtinu dalo je prostora Miri Furlan za malo egzibicije, te su atraktivnim potezima, koji su češće završavali promašajima i izgubljenim loptama nego poenima, pokušali da zabave publiku. To je rezultiralo malim brojem poena u poslednjoj četvrtini – svega 11 ukupno.

Neorganizovana i haotična igra bez mnogo rezona najviše je odgovarala Igoru Bjelici iz Mire Furlan koji je ubacio 15 poena. Njemu se priključio i Stefan Divljan sa 11 postignutih poena, dok je kod poražene ekipe najviše pokazao Petar Šinik postigavši 8 poena.

Fejsbuk komentari