Minimalna pobeda doktora

401

Studenti Medicinskog fakulteta trijmofovali su nad kolegama futsalerima sa Filozofskog fakulteta minimalnim rezultatom 1:0 (0:0). Jedini gol u utakmici odigranoj u okvriu SUUB lige postignut je početkom drugog poluvremena.

Prvo poluvreme odigrano je na visokom nivou, pre svega uz dobru odbranu na obe strane. Prvi ozbiljniji pokušaj na meču stvorili su Medicinari. Na sredini je Antonić dobro oduzeo loptu, dodao napred do igrača sa brojem 31 koji je bio zamalo neprecizan. Pokušao je  zatim i Bulatovićali je njegov pokušaj završio pored gola Filozofa. Trojka medicine je posle kornera sa devet metara pogodio stativu što je ujedno bio i najbolji pokušaj Medicinara u prvom delu meča. Na drugoj strani, Filozof sa brojem 14 – Popović, oduzeo je loptu na sredini terena i krenuo u kontru. Ipak, golman Medicinara je ponovo pokazao znanje i veštinu. Akcija bi verovatno drugačije završila da je Popović dodao Jezdimiroviću koji je na drugoj strani bio sam. Antonić je na drugoj strani pokušao ali je golman Solomun bez problema intervenisao. Do kraja prvog poluvremena Popović je imao još jednu priliku ali je njegov šut završio pored leve stative. Prvih dvadeset minuta završeni su rezultatom 0-0. Ovaj rezultat, međutim, svakako nije adekvatno oslikavao zanimljviost i kreativnost koje su obe ekipe stvarale kroz veći deo poluvremena.

Sastavi timova
Medicinskifakultet Filozofskifakultet
Bulatković L. Popović P.
Živković A. Jezdimirović M.
Igić A. Grbović N.
Malbaša P. Lazović F.
Savić B. Kovač J.
Milvija M. Delić D.
Paskoš J. Mijović D.
Ajdinović V. Simovivć V.
Popović A. Solomun N.
Krstić N.
Gmijić I.

Drugo poluvreme je nastavljeno u istom ritmu. Prvu akciju imao je sedmica Filozofa Mijović, koji je posle dobro izvedenog kornera šutirao glavom. Pokušaju se isprečila stativa tako da je na semaforu i dalje bilo 0-0. Ipak, tri minuta nakon ove šanse, Medicinari pogađaju gol. Živaljević je napravio solo prodor i nakon duplog pasa pogodio za 1:0. Posle primljenog gola Filozofi su krenuli sa intenzivnijim napadima. Beležimo šut Kovača koji je, posle kornera, gotovo sa pola terena pogodio prečku. Na drugoj strani, igrač sa brojem 7 je, posle istrčane kontre takođe pogodio okvir gola – ovog puta stativu.  Na šest minuta pre kraja utakmice igrač filozofije, Kovač išao je jedan na jedan sa golmanom. Međutim, bio je zamalo neprecizan. Medicinari su odlučili da poslednjih nekoliko minuta odigraju pre svega dobro odbranu kako bi sačuvali prednost. Samim tim, napadili su najčešće iz kontri. Jednu takvu akciju zamalo je realizovao Živaljević. Išao je sam na golmana Solomuna, ali je čuvar Filozofskog i ovog puta dobro intervenisao. Posle ovog neuspešnog pokušaja, Medicinar Antonić je po izvedenom autu pogodio stativu. Poslednji minut utakmice doneo je dve dobre akcije Filozofa. Prvo je Kovač nakon asistencije Popovića po drugi put pogodio okvir gola, a zatim je Gmijić mogao da postigne gol ali je golman medicine odbranio. Na kraju, rezultat je ostao 1:0 u korist studenata Medicinskog fakulteta.

Strelac jedinog gola na meču Živaljević izjavio je da je srećan povodom pobede svog tima. „Ovo je bila tvrda i borbena utakmica obe ekpe. Timovi su do sada bili delili prvo mesto sa istim brojem poena ali smo ovom pobedom mi izbili na vrh tabele“, rekao je Živaljević.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstJovanović doneo pobedu FON-u
Naredni tekstBU na pogon Popovića do pobede protiv Žežiang Univerziteta
Druga sam godina Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo i komunikologija. Volim sport, trenirao sam fudbal dok sam bio mlađi. Osim toga, volim da pratim i rukomet, kao i odbojku. Sportsko novinarstvo je posao kojim bih želeo da se bavim u budućnosti.