Milovanović doneo pobedu VIŠERU

418

Košarkaška utakmica između Visoke škole elektrotehnike i računarstva i Visoke sportske i zdravstvene škole završena je rezultatom 49:48 (18:9, 8:11, 7:11, 16:17) u korist VIŠER-a. Utakmica je zaista odigrana na vrlo visokom nivou, a poen za pobedu postigao je Milovanović tri sekunde pre kraja meča.

Sastavi timova
Visoka škola elektrotehnike i računarstva Visoka sportska i zdravstvena škola
Milovanović Ćirć
Podboj Pantelić
Đurašković Peruničić
Milošević Golubović
Lekić Dabanović
Peiter Živković
Žuković Bulatović
Milin Jovičić
Tomić Rakčević
Stankos

Meč su bolje otvorili studenti VIŠER-a. Za tri poena bili su precizni prvo Lekić a zatim i Tomić. Na drugoj strani dobar je bio Živković, koji je za sportiste postigao prvih sedam poena. Ipak, osetnija razlika u korist Elektotehničara osetila se već serdinom deonice kada su napravili seriju od 6:0 predvođenim Peiterom. Na tri minuta do kraja prvog dela rezultat je bilo 14:9 u korist Više elektrotehničke. Do kraja prve četvrtine, Milovanović je atraktivnim pasom uposlio Peitera koji je pogodio za dva poena. Prvi deo meča završen je 18:9 u korist VIŠER-a.

Drugih deset minuta znatno kvalitetnije odigrali su sportisti. Njihv igrač sa brojem 6 Peruničić, otvorio je četvrtinu sa pogotkom pod faulom koji je naknadno i realizovao. Nakon toga i Ćirić je realizovao dva slobodna bacanja. Serijom od 7:0 zdravstvena škola prišla je na dva poena zaostatka – 16:18. Na drugoj strani Peiter je držao Elektrotehničare da bi uz zvuk sirene koja je označila poluvreme Lekić pogodio šut za tri poena. Na pauzu se otišlo pri rezultatu 26:20 u korist VIŠER-a.

Treći period obeležile su dobre odbrane i generalno mali broj poena. Mini serijom od 5:0 koju je napravio Živković, tim Visoke zdravstvene je prišao na samo pola koša zaostatka – 26:25. Ipak, tada je u igu ušao centar elektrotehničara Milin, koji je sa pet poena u ovoj četvrtini održao VIŠER u vođstvu. Dva puta se dobro snašao pod protivničkim košem te je poentirao, a na drugoj strani je uhvatio isti broj defanzivna skoka. Nakon tajmauta sportisti su postigli četiri poena pa se na pauzu otišlo sa 33:31 u korist VIŠER-a.

Poslednju četvrtinu bolje su započeli Sportisti. Predvođeni Dabanovićem i Živkovićem, napravili su seriju 7:0 pa su svoju ekipu doveli u prednost od 33:38. Na drugoj strani, Višer se opet oslonio na Milina. Ovaj momak je u dva uzastpoena napada bio precizan za tri poena. Peiter je na to dodao polaganje tako da su elektrotehničari ponovo stekli prednost, ovog puta 41:38. Tada su momci sa Visoke sportske sazvali tajmaut a posle njega je Živković pogodio za dva i za tri poena. Ovim pogocima, pogotovo trojkom sa osam metara, sportisti su dobili na samopouzdanju a rezultat je ponovo bio pola koša za VIŠER – 43:42. Centar VIŠER-a Milin je realizovao slobodna bacanja, a Peiter je pogodio koš za dva poena.  Na drugoj strani, 11-ica Živković delovao je nezaustavljivo. Pogodio je za dva poena pod faulom a nakon toga i trojku. Ovom serijom od 6:0 sportisti su poveli sa 48:47. Elektrotehničari su pozvali tajmaut kako bi organizovali poslednji napad jer je do kraja ostalo 25 sekundi. Očigledno, ideja im je urodila plodom. Odigrali su miran i staložen napad koji je tri sekunde pre kraja realizovao Milovanović popularnim „flouterom“. Ovaj pogodak označio je kraj meča i veliku radost ekipe Visoke škole elektrotehnike. Na kraju, konačan rezultat ove utakmcie glasio je VIŠER 49:48 Visoka sportska.

Statistika
Visoka škola elektrotehnike i računarstva Visoka sportska i zdravstvena škola
Poeni 49 48
Šutza 1p 8/12 4/5
Šutza 2p 13/23 16/32
Šutza 3p 5/21 4/15
Defanzivniskokovi 21 17
Ofanzivniskokovi 6 3
Asistencije 12 5
Blokade 0 0
Izgubljenelopte 3 5
Ukradenelopte 2 5

Eletktrotehničare je poredvodio Peiter sa 14 poena i dve asistencije. Osim njega, dobar je bio i Milin sa dva poena manje. Kod Sportista se istakao Živković koji je upisao 25 poena i 4 asistencije.

Junak meča i strelac poslednjeg koša Milovanović nije krio zadovoljstvo nakon pobede svog tima: „Utakmica je bila pre svega teška i neizsvesna. Igrali smo bez najboljeg igrača, ali smo i to prebrodili. Nadam se da ćemo nstaviti naš pobednički niz, rekao je Milovanović.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstMatematičari izračunali pobedu
Naredni tekstKPA sigurno do pobede
Druga sam godina Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo i komunikologija. Volim sport, trenirao sam fudbal dok sam bio mlađi. Osim toga, volim da pratim i rukomet, kao i odbojku. Sportsko novinarstvo je posao kojim bih želeo da se bavim u budućnosti.