Milica Inđić vodila Poljoprivredni do pobede

157

Košarkašice Poljoprivrednog fakulteta deklasirale su ekipu Tehnološko-metalurškog u okviru SUUB lige rezultatom 56:27 (22:6, 9:14, 15:3, 10:4). Poljoprivredni je od starta utakmice nametnuo svoj tempo i držao konce u rukama do kraja.

Sastav ekipa
Poljoprivredni fakultet Tehnološko-metalurški fakultet
7. Nedeljković M.  7. Hajdukov K.
8. Horvatić M. 9. Grumić B.
9. Milošević T. 13. Repac T.
10. Inđić M. 14. Jovanović L.
 12. Radovanović B. 23. Savić M.
13. Radanović J. 24. Novčić K.
14. Spajić G.
15. Jakovljević A.
Finalni dan USSB

Na startu utakmice Inđićeva je pokazala prisutnima da je košgeterski raspoložena. Postigla je osam vezanih poena. Na prvu trojku Repac sa TMF-a je imala odgovor, ali nije imala adekvatnu podršku saigračica u nastavku. Inđićeva je kroz celu utakmicu odlično sarađivala sa Spajićevom, koja joj je asistencijama i dobrim otvaranjima pomogla da dođe do kote 14 u prvom kvartalu. Odužila joj se kapitenka sredinom kvartala asistencijom preko celog terena. TMF je delovao nemoćno, jedine poene nakon serije Polja od 12:0 postigla je Grumićeva sa linije za tri poena.

Poljoprivredni je i u drugu četvrtinu ušao silovito, ponovo trojkom kapitenke. Ipak, TMF je umeo da odgovori, i uspevao je da prati poen za poenom. Sredinom četvrtine Inđićeva je otišla na odmor i tu su košarkašice TMF-a, predvođene Tamarom Repac zgrabile svoju šansu. Posle serije promašaja, Repac je vezala 10 postignutih poena bez promašaja i time dala tračak nade svojoj ekipi da se rezultatski vrati u utakmicu. Međutim, krajem deonice se Inđićeva vratila na parket i odmah po povratku poslala “nou luk” pas  Spajićevoj koja nije imala problema u reketu.

Statistika
Poljoprivredni fakultet Tehnološko-metalurški fakultet
Poeni 56 27
Šutza 1p 5/10 6/9
Šutza 2p 21/39 6/31
Šutza 3p 3/9 3/7
Defanzivniskokovi 22 8
Ofanzivniskokovi 8 2
Asistencije 17 5
Blokade 2 0
Izgubljenelopte 3 9
Ukradenelopte 5 3

TMF je odigrao drugi deo prvo poluvremena na visokom nivou, ali to nije uspeo da ponovi do kraja utakmice. Mnogo bezidejnih napada rezultiralo je velikim brojem promašaja. Sa druge strane, Poljoprivredni je imao veliki broj atraktivnih akcija. Spajićeva je bila inspirisana za dodavanja tokom čitave utakmice, što je pokazala poslavši sjajan pas za Horvatićevu, kojim je izbacila kompletnu odbranu TMF-a. Čvrsta odbrana i veliki broj kontranapada omogućio je Polju seriju od 8:0 kojom je definitivno otklonjena svaka dilema ko će odneti pobedu.

17199035_1427100113998544_1725827984_n

Poslednja deonica je služila za određivanje konačne razlike. TMF se predao, nije bilo ideje za rešavanje akcija jedan na jedan i većina pasova išla je prema Hajdukovoj koja je promašila veliki broj zicera u deonici. Sa druge strane, Poljoprivredni je spustio tempo, većinski je na parketu bio prisutan sastav sa klupe. Bilo je mnogo promašaja i nepromišljenih poteza u poslednjem kvartalu. Ipak, zalaganje u odbrani nije izostalo, te je Tehnološko-metalurški fakultet postigao svega četiri poena. Konačan rezultat postavila je Jovanovićeva sa TMF-a a on je iznosio 56:27.

Epitet igrača utakmice ponela je Milica Inđić sa 29 poena, šest skokova i pet asistencija. Sa druge strane, najefikasnija bila je Tamara Repac sa 13 postignutih poena.

Milica Inđić je bila prezadovoljna prikazanim na premijeri. “Svaka utakmica posle pauze je teška, pribojavala sam se ovog meča. Bile smo oslabljene, falilo nam je mnogo bitnih košarkašica. Vrlo sam zadovoljna zalaganjem moje ekipe i onim što smo prikazale. Idemo dalje”, zaključila je kapitenka Poljoprivrednog.

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFSFV timskom igrom do ubedljive pobede
Naredni tekstPoljoprivredni bolji od Biologa
Student Fakulteta političkih nauka, odsek novinarstvo. Muzika je opšteprisutna kroz ceo moj život kao najdraži hobi. Strastveni pratilac sporta, najviše fudbala i košarke. Želja mi je da jednog dana budem sportski komentator.