Milica Babić donela bronzu Srbiji!

74

Juniorska reprezentativka Srbije u streljaštvu i studentkinja Univerziteta Zapadna Virdžinija, Milica Babić, osvojila je treće mesto na Evropskom prvenstvu malokalibarskim oružjem u Bakuu! Ona je osvojila medalju u disciplini tri puta 20 metaka rezultatom 442,1 krug i tako donela treće odličje našoj reprezentaciji na ovom prvenstvu Evrope.

Milica je u kvalifikacijama bila jako dobra, imala je rezultat od 580 krugova (193 klečeći, 198 ležeći, 189 stojeći stav). U finalu je takođe dobro krenula, vodila je posle gađanja iz klečećeg stava, ali posle ležećeg stava je malo posustala. No, u trećem gađanju ispravila je ono što je propustila i učvrstila se na trećoj poziciji, a malo joj je falilo da zauzme drugo mesto. Zlatnu medalju ponela je Ukrajinka Ana Ilina, dok se srebrom okitila Dženi Stene iz Norveške.

“Bronzana medalja na Evropskom prvenstvu u Azarbejdžanu je rezultat dugogodišnjeg truda i rada sa mojim trenerom Brankicom Babić Bauer. Zahvaljujući treneru sam se zaljubila u ovaj viteški sport pre 6 i po godina i od tada zajedno pravimo sjajne rezultate. Od početka karijere sam oborila državne rekorde više od 17 puta gde je jedan veći od svetskog. Ovo takmičenje mi je bilo od posebne važnosti sa razlogom što je bilo moj poslednji nastup kao juniorke. Rad u teškim uslovima u Beogradu na Carevoj Ćupriji je urodio plodom i njime smo kao tim-moj trener i ja ostvarile najbolji rezultat u celoj ženskoj konkurenciji Evrope. Treninzi uz nezgodan vetar su bili dobra simulacija uslova koji su nas dočekali u Bakuu. Pripreme za seniorska takmičenja nastavljam kao stipendista Univerziteta Zapadne Virdžinije u Americi gde studiram industrijski inženjering. Tamo pucam rame uz rame sa Olimpijskim šampionom iz Rija 2016, Virdžinijom Thrasher, u najboljem puškarskom Američkom klubu sa kojim sam osvojila ekipnu titulu šampiona i kao jedini internacionalni student u finalu na NCAA šampionatu, uzela sam titulu šampiona Amerike vazdušnim oružijem za 2017. godinu” rekla je Babićeva.

Milica Babić je na prošlom Evropskom prvenstvu u Mariboru 2015. godine bila peta, takođe u ovoj disciplini, a bila je i član tima koji je osvojio srebro na tom prvenstvu. Na juniorskom Svetskom prvenstvu koje je održano u nemačkom Sulu ove godine, Milica je u jakoj konkurenciji zauzela šesto mesto u disciplini vazdušna puška.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstKragujevčani u finalu!
Naredni tekstNedeljković: Najbolji kad je trebalo, Simić: Sve pohvale organizatorima
Student druge godine Fakulteta Politickih Nauka, smer novinarstvo. Sport shvatam kao nacin zivota, i veliki sam ljubitelj kosarke, dok su mi strani auto sportovi. Zelja mi je da ono sto vidim i cujem na sto uverljiviji i interesantniji nacin predstavim ljudima koji imaju zelju da nesto novo pročitaju.