Milić raspoložen u pobedi bogoslovije

810

Futsaleri Pravoslavno bogoslovskog fakulteta pobedili su kolege sa Saobraćajnog fakulteta rezultatom 6:5 (2:1) u meču grupe A Lige Univerziteta u Beogradu. Utakmica nije imala veliki rezultatski značaj pošto su oba tima ostala bez izgleda za prolaz u narednu fazu takmičenja. Uprkos tome, viđena je izuzetna borba začinjena sa velikim brojem golova u SC Rakovica.

Finalni dan USSB

 

Prvi pokušaj ubeležio je saobraćajac Sibinov udarcem iz velike daljine, lopta je završila na stativi. PBF je pametno prepustio inicijativu rivalu i pokušavao iz brzih kontri da ugrozi gol. Upravo su Ćadak, Milić i Despotović zamalo iskoristili neopreznost protivničke odbrane u uvodnim minutima. Novu priliku za saobraćajce imao je Vrcelj, pretrčao je ceo teren i zamalo bio neprecizan. Drugi deo prvog poluvremena bio je potpuno drugačiji, rival je u potpunosti preuzeo posed i stvarao šanse. I ubrzo se to isplatilo, Ćadak je povukao loptu napred i želeo da proigra saigrača, međutim lopta je pogodila protivnika Vrcelja i srećno završila u mreži (1:0). Igrao se četrnaesti minut kada je Milić sa svoje polovine centrirao u kazneni a Janković vrlo nespretno reagovao i lobovao svog golmana za 2:0. Nije dugo bio na snazi taj rezultat pošto se Janković iskupio za svoju reakciju i smanjio prednost (2:1). Mogao je Cvetić da izjednači u poslednjem pokušaju pred pauzu ali Beočanin je bio na visini zadatka.

Sastavi timova
Saobraćajni fakultet Pravoslavno bogoslovski fakultet
1 Srđan Stevanović (g) 12 Stefan Beočanin (g)
3 Aleksandar Vrcelj 4 Stefan Ćadak
6 Nikola Cvetić 5 Dušan Milić
8 Aleksandar Sibinov 6 Radivoje Despotović
11 Miljan Janković 11 Jovan Ćirić

Futsaleri PBF-a konsolidovali su se tokom odmora i na startu nastavka pokušali da vrate vođstvo od plus dva. Dva puta je Milić šutirao u Stevanovića i jednom proigrao Ćadaka koji nije bio uspešniji. Ponovo su saobraćajci krenuli agilnije napred ali Beočanin je paradama čuvao prednost. Najbolju šansu u tom naletu propustio je Cvetić pogodivši sam okvir gola. Trud se isplatio u narednom napadu kada se i Vrcelj iskupio za auto-gol (2:2). Nije prošao ni minut do novog pogotka, Cvetić je ukrao loptu na sredini terena i ostavio petom za Jankovića koji donosi potpuni preokret (3:2). Sledeći napad doneo je novo poravnanje rezultata, Stevanović je želevši da ispuca loptu pogodio Milića od koga se ona otkotrljala u mrežu (3:3). Janković i Milić razmenili su još po jedan precizan hitac pre novog preokreta. Ćirić je završio teži deo posla, uputio precizan pas do Milića kome nije bilo teško da pogodi (5:4). Mnogo uzbuđenja viđeno je u poslednjim trenucima susreta. Najpre je Vrcelj pronašao Sibinova koji je iz prve šutnuo pored nemoćnog Beočanina, ali 30 sekundi pre sudijskog zvižduka Milić je istrčao kontru i uzvratio asistenciju kolegi Ćiriću za konačnih 6:5.

 

Dušan Milić koji je direktno zaslužan za pet od šest golova Pravoslavno bogoslovskog fakulteta bio je zadovoljan pobedom i dodao je: „Ostao nam je još jedan meč protiv Poljoprivrednog fakulteta. Prethodne duele smo slabije odigrali, loše smo ušli u njih i nažalost ostali bez šanse za prolaz u nok-aut fazu. Ipak takmičićemo se do samog kraja pa šta nam Bog da“ , izjavio je Milić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB