Milan Pavlović vicešampion sveta u karateu

1304

Pre dve godine Milan Pavlović je  postao šampion sveta u karateu  Ove godine, na prvenstvu sveta u Rumuniji ponovo se okitio medaljom, ovog puta srebrnom. U finalnom meču, savladao ga je domaći takmičar Rares Mayer. Ovaj student Visoke škole za I.T.S, ali i trener mlađih kategorija karate kluba Crvena zvezda,  govorio je o uspehu koji je postigao, ko mu je najveća podrška, kao i o tome kako uspeva da uskladi sport i studije.

Kakav je osećaj postati vicešampion sveta u karateu?

„Nekako gorko-sladak osećaj. To je veliki uspeh sa jedne strane, i dalje sam pod utiskom, ali sa druge strane, bio sam na korak od svetskog trona i nisam uspeo da ga dosegnem“ .

Kako je protekao finalni meč, šta Vam je tada najčešće prolazilo kroz glavu?

Iskreno, nisam osećao pritisak finala, jer mi je uvek isti pristup svakom meču, uvek tražim otvaranje i grešku protivnika i samo razmišljam kako da pređem preko njega, bilo da je finale svetskog prvenstva ili neko malo klupsko takmičenje“.

Ko je bio Vaša najveća podrška tokom turnira?

„Svi koji su znali da sam došao na takmičenje, pored svih povreda koje su me zadesile do tad, pružali su mi ogromnu podršku, drugari iz tima i trener najviše, imao sam ogromnu podršku pa mi ništa nije teško palo“.

Kakva je situacija u karate klubovima u Srbiji?

„Danas u Srbiji postoji veliki broj karate klubova, ali veći deo tih klubova se održava u životu samo iz ljubavi prema karateu, jer u Srbiji se ne ulaže u karate i sport nije medijski propraćen poput fudbala, košarke i još nekih popularnih sportova“.

S obzirom na to da ste student Fakulteta veterinarske medicine, kako uspevate da uskladite obaveze na fakultetu sa profesionalnim bavljenjem  sportom?

Nije ni malo lako zaista, i jedno i drugo traže dosta vremena, ali za sad uspevam da budem dobar na oba polja“.

U Max Printu, klubu u kojem ste ponikli, postoje li talenti, koji bi mogli jednog dana da krenu vašim stopama?

Trener sam mladjim grupama u Crvenoj zvezdi i siguran sam da će ta deca davati odlične rezultate za nekoliko godina, dok su se neka već sad pokazala”.

U kom uzrastu je najbolje početi sa vežbama karatea?

„Mislim da je najbolje početi sa 7-8 godina, jer karate pomaže deci da razviju svoje motoričke sposobnosti, bolje od većine ostalih sportova”.

Koje je naredno takmičenje koje Vas čekuje?

„U principu, čekam sledeću sezonu, jer sada nema nijedno veliko takmičenje“.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstSOFA Open: Probudi pobednika u sebi
Naredni tekstPočela studentska e-sport liga
Student sam novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Volim sport, a strastveni sam ljubitelj tenisa kojim sam se i bavio. Želja mi je da jednoga dana izveštavam sa Vimbldona, kao i da intervjuišem Novaka Đokovića.