Metropolitan savladao VTŠ u derbiju začelja

199

Fudbaleri Metropolitana pobedili su ekipu Visoke tehničke škole rezultatom 3:2 u okviru  Univerzitetske lige Niša. Tokom većeg dela meča Metropolitan je odolevao napadima protivnika i na kraju zasluženo došao do tek druge pobede u ligi.

Finalni dan USSB

Ovo je bila jedna od onih klasičnih utakmica u kojoj uvek sledi kazna za neiskoišćene prilike na drugoj strani. Vrlo brzo Metropolitan je prvi došao do gola i vođstva od 1:0. Od tog trenutka utakmica se većim delom igrala na strani koju su branili igrači Metropolitana. Konstantni napadi i veliki broj šuteva VTŠ nisu urodili plodom sve do 12. minuta, kada su nakon dobre uigrane akcije uspeli da poravnaju rezultat na 1:1. Slavlje Visoke tehnničke škole trajalo je svega nekoliko sekundi. Tek što su izveli loptu sa centra igrači Metropolitana uspeli su da novim golom ponovo dođu do vođstva od 2:1. U poslednjem minutu prvog poluvremena, apsolutni heroj utakmice, golman Metropolitana, uspeo je da odbrani dve stopostotne prilike protivnika i tako sačuva prednost svoje ekipe.

Nastavak utakmice doneo je pravu opsadu gola ekipe Metropolitana. Ređali su se napadi ekipe Visoke tehničke škole, ali golman vodeće ekipe bio je na visini zadatka. VTŠ je imao i nekoliko prilika za gol iz prekida, ali slabo ih je koristio. Metropolitan je uglavnom pokušavao napadima iz kontri da ugrozi gol protivnika. I kako to već biva u fudbalu, za neiskorišćene prilike usledila je i kazna. Iz jednog, na prvi pogled, bezazlenog napada, Metropolitan je uspeo da dođe do trećeg gola i tako reši pitanje pobednika. Golman ekipe Visoke tehničke škole uspeo je da golom smanji prednost ali već je bilo kasno za preokret, te je konačan rezultat glasio 3:2 za Metropolitan.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB