MEŠANCI SAVLADALI LUUUDI IT I OBEZBEDILI PRVO MESTO U GRUPI

235

U meču koji je odlučivao o pobedniku D grupe Mešanci su porazili Luuudi IT rezultatom 32:46 (3:11, 10:14, 9:7, 10:14).

Finalni dan USSB

Od samog starta Mešanci su odbranom na granici faula uspeli da neutrališu napad ekipe Luudi IT, koja je postigla samo 3 poena u prvoj četvrtini. U drugoj četvrtini napad poražene ekipe se popravio, ali je igra Mešanaca bila na jednako dobrom nivou kao i u prvoj deonici, te su uspeli da dodatno uvećaju svoju prednost. Kako je ovaj meč odlučivao o prvom mestu u grupi bila je prisutna nervoza na obe strane, a sve je kulminiralo na samom početku drugog poluvremena.

Zbog konstantnog prepucavanja, međusobnih čarki i prljavih poteza, sudija je posle samo dva minuta isključio iz igre do tada dvojicu najboljih igrača na terenu – Filpa Spaića iz Mešanaca i Ivana Gligorića iz ekipe Luuudi IT. Ovaj trenutak obeležio je meč, ali nije promenio njegov tok. Gubitak najboljeg igrača teže je pao ekipi Luuudi IT, jer niko nije uspeo da nadomesti izostanak Gligorića. Sa druge strane lidersku ulogu je preuzeo centar Zdravković, koji je pravio ogromne probleme što šutevima sa poludistance što pogodcima iz reketa. Jedini igrač koji je uspevao da nadigra odbranu Mešanaca u trećoj i četvrtoj deonici bio je Slijepčević, koji je meč završio sa četiri ubačene trojke, iako igra na poziciji centra. Ipak, njegova dobra igra nije bila dovoljna da se napravi preokret.

Mešanci su imali kontrolu i konstantno održavali prednost veću od deset poena, da bi na kraju slavili prilično ubedljivu pobedu od 14 poena razlike, kojom su ujedno obezbedili i prvo mesto u D grupi.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je odlični Vladimir Zdravković sa 18 poena. Njegov saigrač Filip Spaić, iako nije igrao čitavo drugo poluvreme, ipak je stigao da zabeleži dvocifren broj poena – 11. U poraženom timu jedina svetla tačka, sa 20 postignutih poena, bio je Mitar Slijepčević.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB