Mernjik i Milanović odveli vojsku u polufinale Kupa

329

Futsal selekcija Vojne akademije savladala je Fakultet veterinarske medicine  rezultatom 4:1 (0:0) i plasirala se u polufinale Kupa USSB-a. Disciplinovanu ekipu akademije golovima su predvodili Mernjik i Milanović, dok su u odbrani bili sigurni Ilić i golman Odobašić.

Finalni dan USSB

Dobro su bili pripremljeni futsaleri veterine za efektne šuteve i učestale napade akademaca. Bili su čvrsti u odbrani, pa vojnici nisu lako dolazili u prilici da šutiraju, Međutim, za Milanovića nisu pronašli rešenje, pa je snažni futsaler u prvim minutima bio najkonstantniji u redovima ekipe sa Banjice. Iako odlični u odbrani, igrači Veterinarskog fakulteta su nakon uigrane akcije, preko kapitena Gerasimovića bili u prilici, ali je njegov šut završio u rukama golmana, a zatim je i Beraković oprobao svoj šut, ali nije bio dovoljno precizan. Gerasimović je ponovo pretio odbrani akademije,a na drugom delu terena, Ilić je lako prošao do gola Stanojevića, ali nije ni on bio precizan. Zatim je usledio period ofanzivnije igre veterine, najpre je Đerić  nakon solo prodora šutirao, ali je Odobašić još jednom odličnom intervencijom sačuvao gol, a onda i Gerasimović ali je njegov šut izblokirao Ilić i uklonio opasnost. Do isteka prvog poluvremena, Milanović i Novičić su pravili problem odbrani veterine, ali je Stanojević uspeo da sačuva svoj gol, pa je na pauzi bilo neslavnih 0:0.

Početkom drugog dela, ekipa akademije promenila je pristup meču i zaigrala znatno ofanzivnije. Krenuo je Nikolić dobrom akcijom ali su zatim igrači Fakulteta veterinarske medicine, Đerić i Gerasimović efektnim šutevima prekinuli igru vojnika. Tim sa Banjice nastavio je u svom ritmu, a Novičić, jedan od glavnih organizatora igre, povukao je polukontru i asistirao Mernjiku kod stative, za vođstvo vojnika, 1:0. I u nastavku je Novičić ređao šanse ali i razigravao saigrače. Na drugoj strani, i Đerić je ređao dobre prilike, ali nije bio dovoljno precizan, a kako je vreme odmicalo, veterinari su bili nervozniji i nesigurniji. Mernjik je koristio greške protivnika i slobodan proctor, i nakon polukontre uvećao prednost 2:0. Nakon još jednog primljenog gola, veterinari su preko Đorđevića bili u prilici da smanje zaostatak, ali je golman upisao novu intervenciju. Vojnici su dobrom igrom na celom terenu obeležili naredni period, Milanović je čvrstom igrom u odbrani sprečio igrača veterine da ostane jedan na jedan sa Odobašićem, a onda je i Ilić bio odličan u napadu, međutim negov šut, kao i pokušaj Matića su završili u rukama Stanojevića. Beraković nije iskoristio grešku odbrane akademije i lošu procenu golmana, pa je uprkos praznom golu pogodio stativu, što su vojnici minut kasnije, kaznili. Treći pogodak futsalera sa Banjice delo je Milanovića, nakon Srećkovićeve asistencije, 3:0. Već u narednom napadu, Beraković se iskupio za prethodni promašaj kada je u kontri bio jedan na jedan sa Odobašićem, matirao je golmana akademije, 3:1. Uvideli su veterinari šansu nakon pogotka, i predvođeni Gerasimovićem, Berakovićem i Ivetićem igrali pred kaznenim prostorom Vojne akademije, ali je golman odličnim intervencijama čuvao prednost. Kapiten akademije, Ilić, bio je u ulozi asistenta kod poslednjeg pogotka, a konačnih 4:1 postavio je Milanović.

Sastavi timova
Fakultet veterinarske medicine Vojna akademija
5 Rajković M. 1 Odobašić A.
6 Đerić D. 2 Ilić .(K)
9 Ivetić I. 3 Gole S.
10 Beraković S. 4 Matić N.
11 Đorđević S. 5 Milanović S.
15 Gerasimović M. (K) 6 Novičić S.
24 Aksić Đ. 7 Mernjik F.
25 Stanojević N. 8 Lukić A.
9 Srećković M.
  10 Nikolić A.
  11 Mavrak S.
   

Futsaler Vojne akademije, Filip Mernjik, naglasio je da je prvo poluvreme taktički bilo veoma loše.

“U drugom delu smo imali više snage, više nas je bilo. Čekamo polufinale, igramo i četvrtfinale lige, spremamo se, valjda će biti malo bolje”, rekao je Mernjik.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstKošarka: rezultati osmog vikenda USSB lige
Naredni tekstTMF izborio nova dva boda
Studentkinja sam novinarstva. Zelja i cilj su mi izvestavanja sa kosarkaskih i vaterpolo utakmica, a san mi je Novogodisnja turneja cetiri skakaonice.