MEF rafalnom paljbom do pobede

446

U okviru prvog kola USSB Kupa studenata Beograda, ekipa Fakulteta za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije savladala je ekipu Fakulteta za poslovne studije i pravo 79:49, (21:7, 15:6, 23:16, 20:20). Efikasnom igrom u napadu MEF je stigao do zaslužene pobede.

Finalni dan USSB

Meč je započet sa efikasnim napadima obe ekipe, dok je odbrana bila u drugom planu. Pri rezultatu 7:4 menadžeri su odigrali odličnu odbranu, Blagojević je zatim perfektnim dodavanjem našao Jankovića koji atraktivno zakucava na oduševljenje malobrojne publike. Posle par loših napada na obe strane usledila je još jedna efikasna kontra, i možda čak i potez utakmice, ali sada u režiji pravnika. Posle ukradene lopte Nikolić je proturio protivničkom igraču istu kroz noge i maestralno proigrao Popovića kojem nije bilo teško da realizuje zicer. Usledio je još samo jedan učinkovit napad FPSP-a preko Nikolića i potpuni fijasko njihove odbrane. Ekipa MEF-a je nakon tog primljenog koša zaigrala mnogo agresivnije u napadu. Poenima Žunića, što za tri poena što za dva, menadžeri su otišli na prvu pauzu sa solidnom prednošću. Na kraju ove četvrtine 21:7 u korist MEF-a.

Drugi deo prvog poluvremena otvoren je trojkama Grabovića i Žunića za ekipu MEF-a. Odbrana protivnika kao da nije postojala. Menadžeri su nastavili sa brzom i očigledno ubojitom košarkom po protivnika koji ni u napadu nije dolazio do nekog izglednog rešenja. MEF je sve više igrao u tranziciji i razbijao loše postavljenu odbranu protivnika. Upravo je u ovoj četvrtini proradio šut za tri poena menadžerima, koji je funkcionisao do kraja utakmice. Osim jednog elegantnog prodora Nikolića ekipa FPSP-a nije pokazala ništa vredno pomena. Pre isteka poslednjih ekundi prvog poluvremena MEF je realizovao još jednu školsku kontru preko Blagojevića i i Jankovića koji je poentirao. Igrači su otišli na odmor, a rezultat na semaforu bio je 36:13 za MEF.

Sastavi timova
MEF FPSP
Vuksanović 4 Čalina 2
Janković 5 Nikolić 4
Blagojević 6 Andrejević 11
Grabović 7 Popivić 3
Žunić 8 Šipka 6
Narić 9
Ijujić 10
Nastavak meča doneo je više uzbuđenja na obe strane terena. Pravnici su se probudili i zaigrali pametniju i mnogo agresivniju košarku sa puno faulova. Naravno to nije omelo protivnika da pogotovo iz reketa nastavi da zatrpava koš pravnika.  Janković je nanizao osam poena, što je doprinelo reakciji pravnika koji preko Šipka i Nikolića postižu bitne pogotke. Dalji tok doneo je obračun u trojkama Žunića i Šipke. Započeo je Žunić, koji je i igrač utakmice, sa prodorom i dve uzastopne trojke. Spreman odgovor je imao Šipka koji sa 2 dalekometne trojke kao Stef Kari podiže u tom trenutku moral svoje ekipe. Nažalost preokret nije vidjen, serija loših odluka i par izgubljenih lopti najavili su još veću prednost MEF-a koji je kontrama samo podizao istu. Tačku na ovu četvrtinu stavio je Blagojević trojkom sa devet metara posle serije driblinga kojim se oslobodio protivnika. Na kraju ovog dela 59:29.
Statistika
Statistika MEF FPSP
Poeni 79 49
1 poen 2/6 5/8
2 poena 19/30 16/34
3 poena 13/28 4/21
Asistencije 10 8
Defanzivni skokovi 25 13
Ofanzivni skokovi 7 8
Ukradene lopte 4 4
Izgubljene lopte 7 8
Blokade 1 1
U poslednjoj deonici viđen je pad u igri menadžera ali i najbolja napadačka igra protivnika. Raspoložen za poene ali i skokove bio je Andrejević koji je uz Šipku pravio prednost u odnosu na protivničke igrače. Vredan pomena je i neverovatan dribling Šipke kojim je bacio na kolena protvničkog igrača i potom lagano poentirao za dva poena. Ništa manje nije bio raspoložen konstantno dobar Žunić ali i Blagojević. Tek 3 minuta pred kraj viđen je manji pad u igri ekipe MEF-a i nalet pravnika koji su to iskoristili i lako poentirali preko Nikolića i Čaline ali to nije bilo dovoljno da se smanji prednost. Na 30 razlike opet vraćaju Vuksanović trojkom i Janković lakim zicerom i tim poenima se i završava ova utakmica. Na kraju ubedljiva pobeda menadžera 79:49.

 

Svoje utiske posle meča izneo je igrač MEF-a Marko Grabović: „ Odigrali smo sjajnu utakmicu, dobili 30 razlike što treba zanemariti jer smo se stvarno borili, i mi i oni. Nismo imali puno izmena što nas je oslabilo u vidu kondicije koju isto nismo imali ali njima je bilo još gore jer nisu ni imali izmene i čestitam im na dobro odigranoj utakmici” kostatovao je Grabović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstKas Valkira po Božilovićevim notama. FMU iznenadio FON!
Naredni tekstFON UZ RITAM MUZIKE DO POBEDE
Kao bivši košarkaš, opredelio sam se za novinarstvo kako bih na neki način ostao u sportu. San mi je da spojim sve tri ljubavi - novinarstvo, košarku i Partizan, pa da uskoro počnem da izveštavam sa Partizanovih utakmica.