Medicnski do nove pobede preko ETF-a

669

Rukometaši Medicinskog fakulteta savaladali su ekipu Elektrotehničkog fakulteta rezultatom 17:15 (8:8) u četvrtom kolu rukometne Lige Univerziteta u Beogradu. Rezultat je bio neizvestan do poslednjih 10 minuta kada je Medicnski imao bolju realizaciju napada. Doktori su tako upisali treću pobedu ove sezone.

Finalni dan USSB

 

Medicinski fakultet je golom Maksimovića poveo sa 1:0. Žarković je potom izjednačio na 1:1. Nakon što je Maksimović postigao gol za prednost Medicinskog 2:1, nekoliko minuta nije bilo golova. Potom je Isaković ponovo izjednačio rezultat na 2:2. U nastavku se igralo gol za gol. Doktori su stigli do dva gola prednosti 7:5, ali je za ETF sa linije sedam metara bio precizan Kovačević (7:6). Usledio je tajm-aut koji je zatražio Medicinski. Nakon promašaja Marinkovića iz ekipe medicine, Radović je golom ponovo izjednačio na 7:7. Golovima Maksimovića za Medicinski i Radovića za Elektrotehnički poluvreme se završilo rezultatom 8:8.

Sastavi timova
Medicinski fakultet Elektrotehnički fakultet
3 Vasiljević F. 1 Veselinović D.
8 Marković B. 3 Batić F.
9 Maksimović M. 5 Stojković M.
11 Cvetić V. 7 Lazarević L.
13 Tulić I. 11 Isaković S.
17 Ivanović A. 13 Zečević P.
18 Savić Lj. 16 Knežević N.
20 Marjanović U. 17 Kovačević S.
81 Jeftić P. 23 Elvis P.
95 Marinković M. 25 Jandrić P.
37 Žarković M.
9 Radović N.

Drugi deo igre doneo je ponovo izjednačenu borbu. Ponovo se igralo gol za gol. Nakon izjednačenja 11:11, golovima Savića i Maksimovića tim Medicinskog stiže do 13:11. Na 13:12 smanjio je Isaković. U nastavku su u napadu bolji bili rukometaši medicine te su stigli do prednosti 16:13. Nakon tajm-auta, Tulić je pošao u kontru, dodao Vasiljeviću, ali nije bilo gola. Isaković je opet smanjio vođstvo protivnika na 16:14. Ipak Vasiljević je potvrdio prednost svoje ekipe 17:14. U poslednjim sekundama, za ETF je dosuđen penal. Precizan je bio Kovačević te je utakmica završena rezultatom 17:15 u korist Medicinskog fakulteta.

U pobedničkoj ekipi najbolji strelac bio je Vasiljević sa sedam postignutih golova, dok su u timu ETF-a najbolji bili Radović i Isaković sa po četiri pogotka.

Statistika
Medicinski fakultet Elektrotehnički fakultet
Ukupno golova 17 15
Odbrane golmana 11 7
Promašaji 3 5
Izgubljene lopte 3 4
Ukradene lopte 4 2
Sedmerci 2/3 2/2
Isključenja 3 (6 min) 2 (4min)
Žuti kartoni 2 /
Crveni kartoni / /

Nakon pobede, igrač Medicinskog fakulteta Uroš Marjanović rekao je da ekipa ima za cilj prvo mesto. „Naša ekipa je vodila od početka do kraja. Na poluvremenu je bilo nerešeno, nakon toga smo stekli prednost koju smo održali do kraja. Sigurno da jurimo prvo mesto ove godine jer je ekipa za klasu bolja od ostalih. Ono što nas krasi je da su momci odlični na terenu, ali se puno družimo i van terena“, izjavio je Marjanović.

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB