Medicinski ostvario i drugu vezanu pobedu

199

Odbojkašice Medicinskog fakulteta savladale su ekipu Visoke tehničke škole rezultatom 2:0, po setovima (25:14, 29:27).Utakmicu su obeležila dva različita seta, u kome se ekipa Medicinskog na kraju pokazala kao uspešniji protivnik. Nakon ove utakmice ekipa Medicinskog fakulteta se sada nalazi na sredini tabele, na četvrtom mestu, sa skorom 2:2, dok VTŠ još uvek traži prve bodove u Ligi.

Finalni dan USSB

Početak utakmice nije donosio velika uzbuđenja, uglavnom se igralo poen za poenom, te nijedna ekipa nije dolazila do izražaja. Ekipa VTŠ-a nastupila je u oslabljenom sastavu, igrajući čitav meč samo sa prvom postavom. Često se grešilo na obe strane, međutim, kako se meč razvijao tako je VTŠ pravio veći broj grešaka, dozvoljavajući na taj način protivniku da napravi razliku. Prva veća prednost Medicinskog bila je pri rezultatu 10:5. U tim trenucima proradili su i korektori, za koje blokeri VTŠ-a nisu imali rešenje. Kako se set bližio kraju prijem VTŠ-a bivao je sve slabiji i uzdrmaniji, te im je iga u napadu bila sve lošija. Medicinski je znao kako da iskoristi svaku grešku protivnika, te su vlo brzo, serijom od nekoliko poena došle i do prve set lopte koju su odmah iskoristili za 25:14 i vođstvo od 1:0 u setovima.

U drugom setu igrao se dosta dramatičniji i neizvesniji meč. Ekipa VTŠ-a zaigrala je dosta bolje i već na početku vodila sa 4:0. Visoko vođstvo uspele su da održavaju, međutim, Medicinski je zaigrao agresivnije, te se ta prednost polako ”topila”. Pvi egal u setu došao je kod rezultata 10:10 nakon servis greške Visoke tehničke škole. U drugom setu bilo je mnogo servis grešaka na obe strane. Pri rezultatu 15:12 za Medicinski usledile su dve serije po tri poena na obe strane. U tim trenucima igra VTŠ-a u polju dosta se poboljšala i odbokašice su uspele da dođu i do prvih poena udarcem po dijagonali. Novo izjednačenje usledilo je pri rezultatu 21:21. Kako se set bližio kraju tako je rasla i neizvesnost. Igralo se poen po poen, te se pobednik seta morao odlučiti igrom na razlici, a tu je ekipa Medicinskog bila spretnija. Odbojašice Medicinskog su as poenom iskoristile drugu set loptu za konačnih 29:27 i pobedu od 2:0 u setovima.

Kapiten Medicinskog fakulteta, Svetlana Stošić, nakon utakmice je izjavila:”Na ovoj utakmici bile smo dosta spremnije i igrale smo bolje. Naše protivnice su se dobro borile, međutim, ovoga puta smo bile nešto uvežbanije i zbog toga smo odnele pobedu”, kaže Stošiceva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstTurnir na Adi
Naredni tekstPravnice posle preokreta u finalu
Student sam trece godine novinarstva na Filozofskom fakultetu u Nišu. Ranije sam trenirao nekoliko sportova, a trenutno se se bavim fudbalom, Sport me zanima od malena, a sebe u buducnosti vidim kao uspesnog sportskog novinara.