Medicinski prejak za Bogosloviju

285

Košarkaši Medicinskog fakulteta bili su bolji od košarkaša Bogoslovskog fakulteta rezultatom 67:35 (18:7, 15:12, 23:4, 11:12) u okviru SUUB lige. Medicina je u utakmicu ušla kao favorit i tokom utakmice je opravdala tu ulogu, pošto je od samog početka nametnula svoju igru i kontrolisala rezultat. Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Bošnjaković sa 13 postignutih poena, a na suprotnoj strani se istakao Vlajković sa 15 poena.

Finalni dan USSB

Medicinski je dobro otvorio utakmicu sa nekoliko pogođenih šuteva za dva poena. U tom prvom naletu se istakao Pejović sa četiri poena. Na suprotnoj strani, koja je bila brojčano slabija, Vlajković je dobro gradio obruč i uspeo da poentira. No ipak, Medicina je bila dosta konstantnija u skoku te je uspevala da izađe na kraj sa pokušajima igrača Bogoslovije. Veoma dobru odbranu su igrali igrači Medicine na Dendi, plejmejkeru Bogoslovije, koji je uglavnom bio primoran na teške šuteve. Prva četvrtina je pripala Medicini rezultatom 18:7.

17619127_1940192836267116_1135833782_n

U drugi period, Bogoslovija je ušla dosta jače i pružila je ozbiljniji otpor nego u prvom delu. Lep potez izveo je Vlajković koji je, bez obzira na jak faul, uspeo da poentira pored centara Medicinskog. Ipak, i pored dobrog otpora Bogoslovije, Medicinski je uspeo da poveća prednost. U ovom delu igre, Medicinari su šutirali za dva poena bez greške (7/7), što je bilo dovoljno da na poluvreme odu sa prednošću od 14 poena (33:19).

Statistika
Medicinski fakultet Bogoslovski fakultet
Bergam Mihajlović
Bošnjaković Rašković
Trkulja Denda
Topalović Milovac
Katanić Vlajković
Pejović Jevtinić
Momirović Kupusović
Đurđević Veličković
Dimić
Mašinović

U trećoj četvrtini su Medicinari odigrali voema dobro, ne dozvolivši da pitanje pobednikad dođe u obzir. Oslabljena Bogoslovija nije imala rešenja za kontra-napade Medicine koji nisu popuštali i pošto su stekli plus 30 posle alley oopa Pejovića i Katanića. Medicina je kontrolisala sve segmente igre, imali su dosta ukradenih lopti posle kojih  su sledili laki poeni na obruču, a veoma dobro su kontorlisali reket na oba kraja terena.

U poslednjoj četvrtini, igrači Medicinskog su se opustili i odigrali nešto slabije. Ovaj period igre pripao je Bogoslovskom fakultetu koji je uspeo da se konsoliduje i zaigra bolje. Vlajković se istakao u ovom delu igre i tako pomogao svojoj ekipi da ublaži poraz. Takođe, glavni igrači Medicinskog fakulteta bili su na klupi u ovom delu igre, te je i to jedan od razloga za slabije izdanje u poslednjem periodu. Četvrta četvrtina pripala je Bogoslovskom rezultatom 12:11, ali je ubedljivu pobedu odneo Medicinski 67:35.

Sastavi timova
Medicinski fakultet Bogoslovski fakultet
Poeni 67 35
Šut za 1p 5/7 7/13
Šut za 2p 28/35 11/24
Šut za 3p 2/9 2/17
Defanzivni skokovi 19 10
Ofanzivni skokovi 5 6
Asistencije 10 3
Blokade 5 2
Izgubljene lopte 7 9
Ukradene lopte 9 5

Ušli smo u ovu utakmicu kao  favoriti na papiru, počeli smo slabašno, ali smo se posle uozbiljili. U poslednjoj četvrtini su igrali igrači koji su manje igrali u dosadašnjem delu lige i oni su odradili svoj deo posla kako treba“ izjavio je Mašinović sa Medicinskog fakulteta.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB