Medicinski lako do pobede

322

Košarkašice Medicinskog fakulteta deklasirale su Elektrotehnički fakultet rezultatom 43:9 (13:2, 7:5, 13:2, 10:0) u meču trećeg vikenda SUUB lige. Pobedničku ekipu predvodila je Trajkovska sa 12 poena. Ovu utakmicu obeležio je retko viđen podatak da je jedna ekipa postigla jednocifren broj poena za celu utakmicu.

Već u prvoj četvrtini Medicinski fakultet je napravio osetnu razliku. Trajkovska, Milosavljević i Civirić su kreirale seriju 8:0, čime su naterale protivnice da od starta jure rezultat. Takođe, devojke u zeleno-plavoj opremi su dominirale u protivničkom reketu, zabeleživši čak sedam ofanzivnih skokova u prvoj deonici, što je rezultiralo dvocifrenom razlikom na kraju ovog dela igre (13:2).

 

U drugom kvartalu usledio je sijaset promašaja na obe strane. Monotoniju su povremeno razbijale Trajkovska i Lovrenc prodorima i šutevima sa poludistance, dok je sa druge strane jedine poene iz igre u drugoj četvrtini postigla Živković sa linije 6, 75. Ekipa ETF-a je zabeležila veliki broj nerezonskih šuteva, od kojih mnogi nisu ni dotakli obruč.  Loša napadačka rešenja nastavila su da uzimaju danak kako je meč odmicao.

Sastavi timova
Medicinski fakultet    Elektrotehnički fakultet   
4 M. Stošić 0 A. Bogdanović
5 V. Teodosić 1 K. Mavković
7 A. Milosavljević 2 V. Bujić
10 D. Civirić 4 M. Miodragović
11 T. Miladinović 5 S. Nikolić
13 D. Trajkovska 6 T. Živković
16 D. Lovrenc 8 J. Đorotić
16 M. Tanasković

Od početka treće četvrtine devojke sa Medicinskog fakulteta su forsirale kontakt igru, iznudivši veliki broj faulova i poena sa linije penala. Poeni iz igre bili su retkost, a do njih su jedino dolazile Stošić i Trajkovska, šutevima sa distance i sa linije za tri poena. Jedini pogodak za ekipu ETF-a u trećoj deonici postigla je Tanasković. Ispostavilo se da su to bili poslednji poeni poraženog tima na ovom meču.

U poslednjoj četvrtini košarkašice Medicinskog fakulteta su rutinski privele meč kraju. Agresivnom odbranom zatvorile su sve prilaze košu a Civirić je profitirala iz dobre defanzive upisavši nekoliko lakih poena, čime je potvrđena ubedljiva pobeda.

Statistika
IME EKIPE    Medicinski fakultet Elektrotehnički fakultet
Poeni 43 9
Šut za 1p 10/16 2/6
Šut za 2p 12/36 2/24
Šut za 3p 3/10 1/11
Of. Skok 10 8
Def. skok 19 16
Asis. 5 1
Blokada 0 1
Iz.lopta 3 12
Uk.lopta 6 2

Najefikasnija igračica na meču Danica Trajkovska, ističe da je dobra odbrana najviše doprinela pobedi. “Dobro smo otvorile utakmicu sa odbrambenog aspekta. Generalno, zadovoljna sam, uprkos činjenici da nije viđena atraktivna košarka”, izjavila je Trajkovska.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstDruga pobeda odbojkaša BPŠ
Naredni tekstMatematičari izračunali pobedu
Student novinarstva na Fakultetu za medije i komunikacije i zaljubljenik u košarku. Životna želja mi je da spojim posao i hobi i da izveštavam sa međunarodnih klupskih ili reprezentativnih takmičenja u pomenutom sportu.