Medicinski korak bliži polufinalu!

497

Košarkašice Medicinskog fakulteta savladale su u okviru dvanaestog vikenda Lige Univerziteta u Beogradu ekipu Učiteljskog fakulteta rezultatom 33:21 (8:4, 8:4, 8:5, 9:8). Utakmicu je obeležio nizak procenat šuta, a pobedu doktorkama obezbedila je Lerinc, upisavši 14 poena.

Finalni dan USSB

 

Nakon istupanja iz takmičenja ekipa Filološkog i Pravnog fakulteta, grupa ,,A” ženske konkurencije ostala je sa samo tri ekipe, te su sve obezbedile prolaz dalje. Ostalo je samo pitanje ko će direktno ići u polufinale: Medicinski, Učiteljski ili ETF? Popodnevni duel u ,,Vizuri” otvorili su promašaji i izgubljene lopte na obe strane i gotovo tri minuta nije bilo poena. To je prekinula Ivanovićeva, koja je na asistenciju Skrlatovićeve pogodila za dva i učiteljice su prve povele. Nedugo zatim izjednačila je Civrićeva, a potom se ponovo ušlo u seriju promašaja – ovaj put za tri poena. U završnici prvog dela bolje su se ipak snašle doktorke. Počele su da pogađaju i kažnjavaju izgubljene lopte učiteljica, te je rezultat na kraju četvrtine bio 8:4 u korist Medicinskog.

Druga deonica nije donela značajnije promene. Iako su obe ekipe poentirale u prvim napadima, usledio je novi pad u igri i nova tri minuta bez poena. Nakon tajm-auta, Medicinski je zaigrao bolje i dodatno povećao razliku. Bojat je upisala četiri poena uz asistenciju u tim momentima, a dva poena i asistenciju zabeležila je i Lerinc. Rezultat drugog dela bio je ,,preslikan” kao i onaj iz prvih osam minuta, te se na poluvreme otišlo sa prednošću Medicinskog od 16:8.

Sastavi timova
Učiteljski fakultet  Medicinski fakultet 
Aleksandra Damljanović 3  Ana Petru 6 
Jovana Novaković 4  Milosavljević A. 7 
Tamara Skrlatović 6  Diana Lerinc 9 
Marija Milijašević 7  Danka Civrić 10 
Marina Vasiljević 8  Krunić A. 13 
Dragana Perišić 10  Nikolić I. 14 
Svetlana Ivanović 11  Anja Bojat 15 
Milica Jović 15  Jovana Jelić 19 
  Bogićević M. 20 

Slobodna bacanja otvorila su drugo poluvreme. Lerinc je pogodila svoje za Medicinski, dok na drugoj strani Novakovićeva nije bila precizna iz čak četiri pokušaja. Novakovićeva je promašena bacanja nadoknadila kasnijim asistencijama za Milijaševićevu i Perišićevu, međutim treću četvrtinu u potpunosti obeležila je Lerinc, koja je postigla osam od devet poena svog tima u ovom delu igre. Jedino se još upsiala i Jelićeva, koja je polovičnim bacanjima postavila rezultat od 24:13.

Statistika
Statistika  Učiteljski fakultet  Medicinski fakultet 
1 poen   3/16  2/5 
2 poena   6/19  14/32 
3 poena  2/15  1/10 
Asistencije  4  8 
Ofanzivni skokovi  9  10 
Defanzivni skokovi  12  16 
Ukradene lopte  2  7 
Izgubljene lopte  14  9 
Blokade   3  2 

Napori učiteljica da makar ublaže poraz bili su uzaludni. I poslednjih osam minuta pripalo je doktorkama, a definitivno najraspoloženija za igru na celom susretu Lerinc, pobrinula se da njen tim u jednoj četvrtini pređe ,,osam poena”, pogodivši trojku. Bojat je takođe pogodila dva puta, postavivši konačnih 33:21.

Najefikasnija košarkašica pobedničke ekipe Medicinskog fakulteta bila je Diana Lerinc sa 14 postignutih poena, dok je Anja Bojat ubacila osam.

Košarkašica Medicinskog fakulteta Anja Bojat bila je zadovoljna pobedom svoje ekipe: ,,Izuzetno smo zadovoljne našom igrom, kako u napadu tako i u odbrani. Imale smo dobru rotaciju igrača, svi su dali svoj doprinos, što je dovelo do dobrog rezultata. Igra je bila malo grublja, ali smo uspele da se izborimo. Sve u svemu zadovoljne smo našom igrom i ostvarenim rezultatom”, rekla je Bojat.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstDivjak i pored povrede najefikasnija!
Naredni tekstTMF TROJKAMA PROTIV MATEMATIČARA
Živim u Zemunu. Ceo život pratim sport i zato sam se odlučio da upišem novinarstvo na Fakultetu političkih nauka. Trenirao sam fudbal za golmana ranije, a i sada branim rekreativno. Pratim sve sportove; najviše fudbal i hokej. Navijam za Liverpul, a u hokeju za NHL tim Anaheim Ducks.