Medicinski fakultet zabeležio siguran trijumf

590

Odbojkašice Medicinskog fakulteta porazile su Elektrotehnički fakultet rezultatom 2:0 (25:19, 25:21). Nakon lako dobijenog prvog seta, u drugom setu u sali Fakulteta  sporta i fizičkog vaspitanja viđena je borba do samog kraja kada su doktorke prelomile meč.

Finalni dan USSB

 

Prva dva poena na meču upisale su doktorke preko Kovačevićeve i nakon pecanja Toromanove. Brzo  su preokrenule odbojkašice ETF-a zahvaljujući bloku Toromanove i dva asa Barjaktarovićeve (3:2). Razigrale su se njihove protivnice uzevši sedam od narednih osam poena (9:4). Istakla se u tim trenucima Cvetkovićeva. Nije dugo potrajala ubedljiva prednost Medicinskog fakulteta, pre svih zahvaljujući Veselinovićevoj koja je bila neumoljiva u napadu (10:8). Vitasova je prvi tempom vratila plus tri pre nego što je rival smanjio zaostatak na samo jedan poen posle realizacija Dodigove i Toromanove (11:10). Tada je do izražaja došla napadačka raznovrsnost doktorki. Prvo je Mamontova „skuvala“ loptu, zatim Vitasova odservirala as da bi na kraju Kovačevićeva i Gašićeva lobom zaključile seriju (15:10). Nakon nekoliko grešaka na obe strane ETF je osvojio dva poena kojima je smanjio rezultat na 17:14. Cvetkovićeva je blokirala protivničkog igrača pre poslednjeg trzaja rivala koji je preko Krsteske i posle greške Vitasove nagovestio da bi mogao do potpunog preokreta (18:17). Prepustile su naredna dva poena protivniku nakon čega je usledio minut odmora (20:17). Dodigova je paralelom ublažila minus, ali usledila je prelomna serija koja je započeta i završila se servis greškama Veselinovićeve na jednoj i Cvetkovićeve na drugoj strani (24:19). Drugu set loptu iskoristila je Gašićeva koja je donela vođstvo u setovima od 1:0 (25:19).

Sastavi timova
Elektrotehnički fakultet Medicinski fakultet
1 M. Barjaktarović 1 M.Kovačević
3 A.Ćirić 4 M.Vitas
4 B.Veselinović 6 K.Gašić
8 A.Dodig (c) 7 J.Savić
9 J.Toroman 8 N.Kecman
11 T.Mitrović 9 A.Mrdaković
13 V.Ikodinović 11 D.Mamontov
15 Z.Cerovac 12 J.Stojiljković
18 N.Krsteski 13 B.Šalović
19 M.Kaljević 14 K.Obradović
24 A.Ašerić 15 S.Manojlović
18 N.Cvetković (c)

ETF je sa namerom da uvede meč u treći set dobro započeo drugi i brzo poveo sa 3:1 pre tajm-auta rivalki. Toromanova je bila efikasna kao na početku duela, osvojila je tri od prva četiri poena svog tima (4:2). Izjednačile su doktorke zahvaljujući greškama suparničkog tima, ali brzo je to ispravljeno poenima Krsteske i Veselinovićeve i greškom Kovačevićeve (9:6). Mamontova je pokušala da konsoliduje igru svoje ekipe, ali su Dodigova a potom i Toromanova blokom, obezbedile najveću prednost (11:7). Ikodinovićeva, Vitasova i Barjaktarovićeva razmenile su servis greške, da bi Gašićeva blokirala protivnicu (12:10). Medicinski fakultet je poslao dve lopte u aut za povratak minusa od četiri poena (14:10). Obe ekipe su smenile po poen pre smeča Cvetkovićeve i greške Krsteske nakon čega je usledio novi tajm-aut (15:13). Cvetkovićeva se još jednom lepo snašla, a zatim su se razmenjivali poeni do rezultata 17:16 za ETF. Tada je Vitasova najpre donela egal, da bi doktorke povele greškama protivnika (19:17). Od sledećih pet poena, četiri su osvojile odbojkašice ETF-a za vođstvo u samom finišu ovog seta (21:20). To je bilo sve što smo videli od njih jer je u finišu Kovačevićeva bila silovita, i uz dve greške rivala dijagonalom je obezbedila drugi set (25:21) a tako i pobedu svom timu.

 

U pobedničkom sastavu istakle su se Cvetkovićeva, Vitasova i Kovačevićeva sa devet, osam i sedam poena. Na drugoj strani najefikasnije su bile Toromanova sa devet i Krsteska sa šest osvojenih poena.

Statistika
Statistika: Elektrotehnički fakultet Medicinski fakultet
Poeni iz igre 18 25
Poeni iz bloka 7 4
As 6 4
Servis greške 9 2
Greške iz igre 8 7

Jedna od najraspoloženijih odbojkašica na meču, Vitasova, iznela je stav o najvišim ambicijama svoje ekipe: „Pre svega bih čestitala protivnicama na sjajnoj borbi, zaista je bilo neizvesno. Naravno, pohvalila bih i svoj tim na koji sam ponosna. Naporno smo trenirale i zaslužile ovu pobedu. Nadam se da ćemo biti uspešne do kraja sezone. Očekujem borbu za medalju, mi smo vicešampionke i sada ciljamo zlato.“ – iskrena je bila Vitasova.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstETF ostvario prvu pobedu
Naredni tekstFON preokretom do prve pobede
Završio sam ETŠ "Nikola Tesla". Trenutno sam student novinarstva na FPN-u. Sport pratim ceo život, posebno fudbal i košarku.