Medicinski fakultet savladao TMF!

448

Košarkašice Medicinskog fakulteta su u drugom kolu Lige Univerziteta u Beogradu pobedile ekipu Tehnološko-metalurškog fakulteta rezultatom 59:25 (13:9, 14:7, 23:5, 9:4) i tako popravile učinak nakon poraza u prvom kolu. Presudna je bila treća četvrtina koju su domaće dobile sa 18 poena razlike. U ekipi Medicinskog fakulteta se istakla Civrićeva sa 27 poena. Od 25 poena gostiju, 20 je postigla košarkašica sa brojem 9, Grumićeva.

Finalni dan USSB

Ujednačena igra je obeležila početak ove utakmice. Radovićeva je postigla prve poene za njen tim, dok je sa druge strane to učinila Grumićeva nakon ofanzivnog skoka. Civrićeva je nakon toga iskoristila lob pas Miladinovićeve i uspešno je poentirala za 5:4. U ekipi TMF-a jedino je Grumićeva parirala, ovog puta preciznim hicem van linije 6,75. Rezultat je bio 5:7 za gostujuć tim, to je ujedno bilo i poslednje vođstvo ove ekipe. Bojat i Civrićeva su ovaj period igre okončale poenima u korist svoje ekipe i na predah se otišlo rezultatom 13:9.

Sastavi timova
Medinski

fakultet

Tehnološko-metalurški fakultet

4 Petru A. 3 Mandić M.
6 Nikolić L. 4 Đorđević I.
7 Milosavljević A. 7 Radović S.
9 Jelić J. 9 Grumić B.
10 Civrić D. 23 Savić M.
11 Miladinović T. 24 Puljević N.
15 Bojat A.
Duga četvrtina počela je izgubljenom loptom domaćih igračica koju je iskoristila Grumićeva i približila svoju ekipu na 13:11. Devojke sa Medicinskog su se konsolidovale i napravile seriju od 12:0 počevši od poena Jelićeve, potom je bila precizna i Bojat u dva navrata, kao i Miladinovićeva. Gostujuće košarkašice nisu imale adekvatno rešenje za napade domaćih koje su povele 25:11. Grumićeva je ponovo pokazala individualne sposobnosti kada je pogodila za 2, a zatim dodala i trojku na asistenciju Savićeve. Na poluvremenu je rezultat glasio 27:16 za Medicinski fakultet.

Treća četvrtina je odlučila pitanje pobednika, jer je domaća ekipa postigla čak 23 poena u ovoj deonici. Period igre je pripao Civrićevoj, koja se isticala i u napadu i u odbrani. TMF nije bio u šuterskom ritmu i to je Medicinski umeo da kazni. Potez utakmice je bila blokada Jelićeve u prvom minutu drugog poluvremena. Civrićeva je na asistenciju Miladinovićeve postigla nove poene i rezultat je bio 33:16 za domaćina. Civrićeva je bila energična i ukravši loptu je postigla još jedan koš. Precizna za tri je bila i Miladinovićeva. Serija pogodaka se nastavila i ubrzo je rezultat bio 44:16. To je čak 17:0 nakon kraja druge četvrtine. Savićeva je prekinula seriju trojkom pri isteku napada pokušavši time da svojoj ekipi da potrebnu energiju za nastavak utakmice. Ponovo je ispod oba obruča dominantna bila Civrićeva koja je iz kontranapada postizala nove poene. Deonicu je pogotkom završila Nikolićeva i rezultat je iznosio 50:21 za domaće.

U četvrtoj četvrtini se osećao umor sa obe strane te ova četvrtina nije bila efikasna kao ostale. Promašivale su s jedne strane Mandićeva i Radovićeva, a sa druge Jelićeva i Nikolićeva. Neefikasnost se završila pogotkom Civrićeve koja je pretrčala ceo teren i položila za 52:21. Jelićeva je dodala loptu Civrićevoj koja je uz faul bila precizna. Dodatno bacanje nije iskoristila i to je bio znak za trenera TMF-a da zatraži tajm-aut 4 minuta pre kraja. Rezultat je bio 56:21. Poslednju četvrtinu su košarkašice iz Doktora Subotića 8 privele kraju dobrom odbranom. Do kraja se upisala Grumićeva penalima za konačan rezultat 59:25 za ekipu Medicinskog fakulteta.

Statistika
Medicinski

fakultet

Tehnološko-metalurški

fakultet

Šut za 1 poen 4/8 4/9
Šut za 2 poena 26/38 6/25
Šut za 3 poena 1/3 3/9
Ofanzivni skok 6 6
Defanzivni skok 16 11
Asistencije 14 8
Blokade 1 /
Izgubljene lopte 5 10
Ukradene lopte 8 3
„Generalno sam zadovoljna igrom. Što se tiče devojaka sa TMF-a, njima svaka čast na fer borbi. Uvežbavale smo ono što nam je trener savetovao jer smo nova ekipa“, kratko je izjavila najbolja košarkašica na meču, Civrićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB