Medicinski fakultet rutinski do novih bodova

448

Odbojkašice Medicinskog fakulteta savladale su ekipu Šumarskog fakulteta rezultatom 2:0 (25:10, 25:17) u okviru devetog vikenda Lige Univerziteta u Beogradu. MVP ovog susreta bila je Gašić sa osvojenih 13 poena (napad – 11, as – 2).

Finalni dan USSB

Kovačević je donela prvi poen Medicini koja je preciznim servisima Micić poremetila prijem protivnika i realizovanim kontranapadima brzo stigla do +6 (8:2). Stojanović je upisala prvi as na meču i smanjila na 4:8, međutim, Kovačević je uzvratila na isti način za 10:4. Šumarski fakultet imao je problema pri organizaciji napada, pa je Medicinski fakultet uspešnim napadima Kecman, Cvetković, Gašić i Stojiljković duplirao stečenu prednost (19:7). Do kraja seta kapiten Antanasijević smečom iz zone četiri donela je 10. poen svojoj ekipi (10:23), a bio je to jedini realizovan napad Šumarskog fakulteta u ovom periodu igre. Medicinski fakultet je na promenu strana otišao sa vođstvom u setovima nakon preciznog napada iz druge linije Gašićeve (25:10).


Sastavi timova
Medicinski fakultet Šumarski fakultet
18 Cvetković N. 1 Antanasijević N.
15 Micić J. 2 Ljubišić N.
1 Kovačević M. 11 Tomić V.
19 Trajkovski A. 8 Paklar J.
14 Obradović K. 4 Oblaković S.
50 Pejin I. 10 Stojanović S.
8 Kecman N. 9 Zec M.
31 Gašić K.
12 Stojiljković J.

 

10 Milanović M. (L)

 

Šumarski fakultet pružio je veći otpor na startu drugog seta, rezultatska prednost prelazila je sa jedne na drugu stranu sve do asa Tomićeve za izjednačenje 11:11. Medicinski fakultet zatražio je tada tajm-aut i u nastavku vezao četiri poena (15:11). Stojanović je bila precizna sa linije devet metara i uspešno napala za 13:15, međutim, Gašićeva je odmah vratila +4 (17:13). Šumarski fakultet u ovom setu upisao je četiri asa, protivnik jedan više, a jedini blok na utakmici upisala je Micić za 23:17. Prvu set loptu imao je Medicinski fakultet nakon lošeg napada Tomićeve (24:17), a prvo mesto u grupi V zadržala je Medicina asom Stojiljković (25:17).
Statistika
Medicinski fakultet Šumarski fakultet
Poeni iz igre 24 6
Greške iz igre 12 13
Poeni iz bloka 1 /
As servis 8 5
Servis greške 4 4
Najefikasnija iz redova pobedničkog tima Katarina Gašić, sumirala je utiske nakon meča. „Bile smo u oslabljenom sastavu, tako da iznenađujuće dobro smo odigrale. Zadovoljna sam ovom utakmicom i kako su se igrači snašli na svojim današnjim pozicijama. Potrudićemo se da svaka naredna utakmica bude pobeda, idemo na zlato“, rekla je Gašić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFSFV izborio pobedu
Naredni tekstFSFV ostao neporažen
Student sam treće godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Sport je oduvek bio bitan segment svakog mog dana, a bavljenje sportskim novinarstvom velika želja.