Medicinski fakultet do pobede preko kontri

435

Košarkašice Medicinskog fakulteta savladale su ekipu Filozofskog fakulteta rezultatom 38:26 (7:13, 17:18, 24:24, 38:26)u okviru 14. vikenda SUUB lige. Bolja odbrana kao I bolje realizovane kontre dovele su u drugom poluvremenu do preokreta i naravno na kraju i do pobede ekipu Medicinskog fakulteta.

Finalni dan USSB

Meč je otvoren sa po dva promašena zicera na obe strane i tek treći napad donosi poene Medicinskom fakultetu preko zicera Teodosićeve. Na to druga strana odgovara sa trojkom i potom dva laka zicera u kojima asistira Mijakovićeva. Medicinarke sa linije za slobodna bacanja i dva koša pod obručem broja 16 pokušavaju da uhvate priključak što im ne uspeva.  Do kraja prve četvrtine Filozofski fakultet je držao kontrolu i preko još jedne trojke i zicera, koje je postigla Tomić došao do prednosti 7:13.

Druga četvrtina je obilovala promašenim zicerima gostujuće ekipe,  kojoj nije pomogao ni tajm-aut,  uz tek jednu datu trojku Mijakovićeve i  poene sa linije penala. Medicinski fakultet je ipak odigrao mnogo čvršće u odbrani i preko par kontri najavio bolju igru u nastavku meča. Milosavljevićeva je sa 2 asistencije i zicerom pogurala ekipu ka rezultatu 17:18 za gošće, kojim su ekipe otišle na odmor.

Drugo poluvreme je započelo boljom igrom Medicinskog fakulteta  na obe strane terena. Sa dva zicera I trojkom režirale su preokret za rezultat 24:18. Ipak posle tajm-auta uz par dobrih odbrana , datom trojkom i lakim zicerom gošće se vraćaju u igru i ova četvrtina se završava rezultatom 24:24.

Sastavi timova
Medicinski fakultet Filozofski fakultet
Teodosić 5 Bogdanović 9
Milosavljević 7 Tomić 18
Civrić 10 Kojčić 11
Lerinc 16 Mijaković 10
Bojat 17 Todorov 7
Kovačević 20
Usled umora  poslednja četvrtina je bila veoma naporna za obe ekipe. Bolje su se snašle domaćice koje su posle slabog otvaranja ove četvrtine potpuno okrenule rezultat u svoju korist. Koš gošći je bio zatrpan sa lakim zicerima iz kontri dok se haotična igra Filozofskog fakulteta  prenela i na drugi kraj terena. Komunikacija je bila loša, lopta se kretala sporo a i umor je uzeo maha. Na kraju rezultat 38:26 i zaslužena pobeda Medicinskog fakulteta.
Statistika
Statistika Medicinski fakultet Filozofski fakultet
Poeni 38 26
1 poen 10/14 4/9
2 poena 12/31 5/26
3 poena 1/2 4/7
Defanzivni skokovi 10 14
Ofanzivni skokovi 7 6
Asistencije 6 5
Izgubljene lopte 2 7
Ukradene lopte 1 1
Blokade 0 2
Jedna od najzaslužnijih za preokret i pobedu svakako je bila košarkašica Milosavljević, koja je posle meča izjavila: “ S obzirom da smo oslabljene, kao I one, utakmica je bila neizvesna do poslednjeg trenutka. Mislim da smo ih na kraju dobile na mišiće i ispoštovale dobar dogovor da se ide na kontru”, rekla je Milosavljević.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstJovanović predvodio Mašinski do pobede nad Medicinskim
Naredni tekstMašinci lako sa filozofima
Kao bivši košarkaš, opredelio sam se za novinarstvo kako bih na neki način ostao u sportu. San mi je da spojim sve tri ljubavi - novinarstvo, košarku i Partizan, pa da uskoro počnem da izveštavam sa Partizanovih utakmica.