Medicinari zabeležili pobedu nad oslabljenim Šumarskim fakultetom!

452

Košarkaši Medicinskog fakulteta pobedili su ekipu Šumarskog fakulteta ubedljivim rezultatom 60:32 (15:04, 16:07, 17:10, 11:12) u SUUB ligi. Znatno oslabljeni košarkaši Šumarskog fakulteta, koji su nastupili sa svega pet igrača, nisu uspeli da pruže moćniji otpor dominantnoj protivničkoj ekipi.

Finalni dan USSB

 

Prvim pogotkom utakmicu je otvorio Pejović, član Medicinskog fakulteta. Zatim je sa linije za slobodna bacanja oba puta bio precizan Marić, igrač Šumarskog fakulteta, postigavši na taj način prve poene za svoj tim. Usledio je niz pogodaka Medicinskog fakulteta i serija od 6:0, da bi taj niz prekinuo Marić košem sa poludistance. Krajnji rezultat u prvoj deonici bio je 15:4.

U drugoj četvrtini prikazana igra se nije mnogo razlikovala od prethodnog toka utakmice, pa je samim tim bio postignut identičan broj poena. U redovima medicinara istakli su se Topalović i Kozomara, obojica postigavši po šest poena. Uz veliki broj nerealizovanih slobodnih bacanja šumara i organizovanu odbranu Medicinskog fakulteta, stekao se utisak da su Topalović i njegov kolega efektno davali koševe, najčešće sa polusdistance. Pred sam kraj druge četvrtine Vukašinović je pokušao da razigra kolege sa Šumarskog fakulteta postigavši pogodak za tri poena, ali to nije bilo dovoljno, pa su na kratku pauzu igrači Medicinskog fakulteta otišli sa 20 poena prednosti. Rezultat na poluvremenu bio je 31:11.

Sastavi timova
Medicinski fakultet Šumarski fakultet
2 Nađević Đ. 8 Marjanović Ž.
4 Kozomara 9 Petrović N.
5 Bergam A. 10 Petrović V.
7 Trkulja A. 11 Marić N.
8 Bosijoković O. 14 Vukomanović U.
9 Topalović M.
11 Šuljagić U.
13 Momirović B.
14 Dimić N.
15 Mošković F.
Nakon poluvremena tim Medicinskog fakulteta nastavio je da dominira, a protivnička ekipa nije imala rešenja za njihove napade. Ni dva postignuta koša sa linije za tri poena nisu bila dovoljna da šumari smanje već veliki zaostatak. Kao i u prethodne dve četvrtine Marić je bio najznačajniji igrač tima sa Banovog brda. U protivničkoj ekipi niz pogodaka za dva poena započeo je igrač sa brojem 14, Dimić. Zatim ga je kolega Trkulja zamenio i takođe bio precizan u šutevima sa distance. Rezultat na kraju treće četvrtine bio je 48:21.

U poslednjoj četvrtini Šumarski fakultet uspeo je da parira kolegama. Organizovanija igra desetkovanih šumara uspela je da pred sam kraj utakmice igra koš za koš sa timom Medicinskog fakulteta. Blagi pad koncentracije i nešto slabije izdanje medicinara u poslednjoj deonici nije ugrozilo pitanje njihove pobede nad brojčano oslabljenom protivničkom ekipom. Najbolju igru u tom periodu, u pobedničkoj ekipi, pružio je Mošković uz postignutih pet poena. Dok je za Šumarski fakultet uz konstantno efikasnog Marića značajna karika bio i Marjanović koji je bio precizan prilikom svakog šuta i postigao šest poena. Utakmica je završena pri rezultatu 60:32 u korist ekipe Medicinskog fakulteta.

Statistika
Statistika: Ime ekipe Ime ekipe
 1 poen 4/5 5/12
2 poena 22/36 9/27
3 poena 4/16 3/14
Izgubljene lopte 2 5
Ukradene lopte 6 2
Ofanzivni skokovi 6 1
Defanzivni skokovi 12 4
Asistencije 4 2
Blokade 4 4
Po završetku utakmice košarkaš Medicinskog fakulteta Topalović bio je zadovoljan zbog pobede i kao jedan od značajnih faktora na ovom meču istakao je veći broj igrača u rotaciji: „Zadovoljan sam celokupnom igrom svojih kolega. Ova utakmica nam je bila laka jer je Šumarski fakultet imao pet igrača. To što sam ja postigao deset ili dvanaest poena ne znači da sam samo ja zaslužan za pobedu, za to smo zaduženi svi u timu“, rekao je Topalović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB