Medicinari sigurnom igrom do pobede

199

Najbolja selekcija odbojkaša Medicinskog fakulteta savladala je ekipu Mašinskog fakulteta rezultatom 2:0 (25:18, 25:20), u okviru Univerzitetske lige u Nišu.

Finalni dan USSB

Odbojkaši Mašinskog fakulteta bolje su otvorili meč sa dva uzastopna poena. Međutim, Medicinari su brzo preokrenuli rezultat, i sa četiri uzastopna poena stekli prvu prednost (4:2). Dva poena prednosti održavaju se većim delom prve deonice seta, kada Medicinari sa nekoliko dobrih poena odlaze na +4 (9:5), te su Mašinci nakon toga morali da traže prvi tajm-aut. Dva vezana poena Mašinskog vraćaju neizvesnost u meč. Neizvesnost je kratko trajala jer su Medicinari brzim poenima vratiili prednost na +4 (13:9). Potom i odbojkaši Medicinskog traže prvi tajm-aut, usled bolje igre Mašinaca, koji su prišli na samo -1. U nastavku se igralo poen po poen, a medicinari su održavali razliku od dva poena, da bi ponovo pri kraju seta otišli na nedostižnih +5.Prvu set loptu ekipa Medicinskog iskoristila je nakon servis greške igrača Mašinskog za 25:18 i vođstvo od 1:0 u setovima.

Odbojkaši Medicinskog nastavili su sa dobrom igrom i u drugom setu i odmah poveli sa 2:0. U tim trenucima Medicinari su bili dominantniji, a prednost je rasla. U nastavku Mašinci nisu imali odgovor na bolju igru Medicinskog, pa se velika prednost održavala, igrajući se poen po poen. Nakon, do tada čini se nedostižnih, prednosti od 8+ poena (19:11) u redovima Medicinara dolazi do opuštanja u igri. Mašinci su uspeli to da iskoriste i da prepolove razliku na +4 za Medicinski (22:18). Međutim, nakon tajm-auta, Medicinari uspevaju da se konsoliduju i da ”hladne glave” dovedu drugi set, a samim tim i meč do kraja. Konačan rezultat u drugom setu bio je 25:20.

Najbolji u redovima Medicinara, Nemanja Ristić, zadovoljan je igrom svoje ekipe i optimističan po pitanju nastavka Univerzitetske lige Niša:

‘’Protivnici su se dobro držali, ali je presudilo naše iskustvo.Nismo došli u kompletnom sastavu.Očekujemo da se sastav kompletira i da stignemo bar do četvrtfinala’’, rekao je Nemanja Ristić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB