Medicinari savladali političare

512

U okviru USSB Kupa studenata Beograda u odbojci, ekipa Medicinskog fakulteta pobedila je ekipu Fakulteta političkih nauka 2:0 u setovima (25:21, 25:23). Iako po pogledu na rezultat ova utakmica odaje utisak neizvesne ona to, osim na momente, nije bila. Kao najbolji pojedinac meča istakao se Rašić iz ekipe Medicinskog fakulteta sa 6 poena.

Finalni dan USSB

U uvodnim minutima mogla se videti organizovana i efikasna igra sa obe strane mreže. Prikazale su obe ekipe par atraktivnih poteza kao što je spašavanje lopte nogom od strane Naumovića iz ekipe FPN-a i efikasni smečevi medicinara Jevtića. Ubrzo se igra političara raspala, jedino preko Vladisavljeva su dolazili do realizovanog napada. Ostatak poena su skupili na greške protivnika koji je odlično igrao odbranu ali je napad bio segment igre koji im je falio da upotpune igru. To se i desilo posle tajm-auta kada su medicinari vezali 7 poena, od kojih najviše preko vidno raspoloženog Rašića kao i Buranovića. Rezultat je bio 15:9 za medicinare. Reakcija na ovakvu igru bio je tajm-aut protivnika koji je tako pokušao da nađe izlaz iz krize u igri. Na sreću ekipe iz ulice Jove Ilića ovaj tajm-aut je preporodio njihovu igru u odbrani što je navelo protivnika na par grešaka. Tada je Vladisavljev monstruozno smečovao loptu u napadu i već u sledećem blokirao pokušaj protivnika što je vratilo političare u igru. Ipak do kraja ovog seta ekipa FPN-a nije u par navrata dobro reagovala u odbrani  kao i u napadu. Rezultat je do kraja ostao skoro neizvesan usled loših odluka u napadu medicinara, pogotovo kapitena Petkovića koji se ipak tokom meča iskupio za ove greške. Ekipa iz ulicе Doktora Subotića dobija ovaj set 25:21.

Sastavi timova
Medicinski fakultet FPN
Pavlović 3 Ralević 3
Petković 6 Vladisavljev 6
Jevtić 8 Naumović 7
Bačević 9 Milisavljević 9
Cekić 10 Veselinović 1
Paunović 12 Čendić 22
Rašić 13
Buranović 15
Stanković 1
Drugi set je po mnogo čemu ličio na prvi, preko dobrog starta obe ekipe do preuzimanja inicijative medicinara u odlučujućim momentima. U ekipi političara Vladisavljev je i dalje bio jedini raspoložen igrač koji je donosio poene iz igre. Buranović je odservirao as posle kojeg u sledećem napadu loptu smečovao Rašić  i već u sledećem napadu Buranović je elegantno prebacio loptu preko mreže u prazan deo terena.  Ekipa Medicinskog fakulteta održavala je protivnika u igri svojim greškama i to uglavnom u napadu. Svaki drugi smeč bio je u autu ali to ih nije omelo u igranju odbrane.  Igrao se poen za poenom ali u jednom momentu više je delovalo kao greška za greškom. Pri rezultatu 17:17 medicinari vezuju 4 poena iz igre i dva poena osvajaju na greške protivnika. Od ova 4 poena 3 su osvojili na 3 blokade Cekića što je još više motivisalo ekipu medicinara. Umesto da tada reše pitanje pobednika oni su učinili suprotno i prepustili inicijativu protivniku koji je na njihovu sreću nije upotpunosti iskoristio. I pored velikog broja grešaka, pogotovo u ovom setu, ekipa iz ulice Doktora Subotića osvojila je ovaj set rezultatom 25:23 i ostvarila pobedu.
Statistika
Sadržaj Medicinski fakultet FPN
Poeni iz igre 23 11
Greške 23 16
Asovi 2 1
Servis greške 5                             2
Poeni iz bloka 9 5
Nakon meča kapiten pobedničke ekipe Siniša Petković ukratko je prokomentarisao meč: „Čestitao bih svojoj ekipi na pobedi. Ova pobeda nam je dobrodošla kao priprema za predstojeću Medicinijadu. Malo smo se opustili pred kraj utakmice ali smo se konsolidovali i priveli meč kraju. Svaka čast ekipi FPN-a i želim im sve najbolje i puno sreće sledeće sezone“ izjavio je Petković.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstBeograđani poslednji u Splitu
Naredni tekstKOŠARKA SUUB: NAJAVA MEČA ZA 3. MESTO
Kao bivši košarkaš, opredelio sam se za novinarstvo kako bih na neki način ostao u sportu. San mi je da spojim sve tri ljubavi - novinarstvo, košarku i Partizan, pa da uskoro počnem da izveštavam sa Partizanovih utakmica.