Medicinari savladali oslabljene FPN-ovce

509

U okviru sedmog kola Lige Univerzitet u Beogradu ekipa Medicinskog fakulteta savladala je ekipu Fakulteta političkih nauka rezultatom 20:16 (9:9). Ceo meč je bio neizvestan do samog kraja kada su FPN-ovci energetski pali usled kratke klupe što su medicinari iskoristili da pobede i osvoje prvo mesto u grupi B.

Finalni dan USSB

 

Utakmicu je golom otvorio Đurišić. Igralo se čvrsto na obe strane terena sa puno prekida. Vasiljević je postigao prvi pogodak za medicinare. U narednom napadu medicinara Marić je napravio tri prekršaja zbog čega je dobio žuti karton. Prednost svojoj ekipi prvi je doneo Maksimović koji je posle istrčane kontre lako savladao Dodića. U već bezizlaznoj situaciji preko dva igrača prelep gol dao je Đurišić tako što je poslao projektil u rašlje gola medicinara. Tokom par minuta ekipa FPN-a je pritisla protivnika i uglavnom se igralo na polovini medicinara. Na njihovu sreću Tulić je efikasno branio i omogućio svojoj ekipi da istrči dve kontre i tako povrati vođstvo. Do kraja poluvremena u ekipi medicinara probudio se i Marinković koji je dodao dva gola, dok je Vasiljević iz brzo istrčane kontre posle greške Vojnovića lako matirao Dodića. Posle toga Dodić je nizao odbrane. Za njegovu ekipu pogađali su Kranjc i Đurišić  po dva puta preko blokova. Poslednja dva minuta prvog poluvremena ekipa Medicinskog fakulteta imala je igrača više jer je Marić dobio isključenje od četiri minuta, dva minuta zbog faula i dva minuta zbog prigovora sudiji. Ipak medicinari nisu uspeli da iskoriste tu prednost jer je Dodić vrlo efikasno branio mrežu svog gola. Na kraju provg dela rezultat je bio 9:9.

Sastavi timova
Fakultet političkih nauka Medicinski fakultet
Samardžić 6 Maksimović 9
Kranjc 10 Marković 8
Dodić 12 Marjanović 20
Stojanović 26 Marinković 95
Đurišić 5 Cubović 31
Vojnović 14 Vasiljević 3
Marić 9 Savić 18
Milinković 15 Cvetić 11
Jeftić 81
Srbljak 19
Đorđević 32
Tulić 12
Nedeljković 88

Drugo poluvreme otvoreno je vrlo slabo na obe strane terena. Nizale su se odbrane oba golmana i promašaji koji su išli od pogađanja prečke do slanja lopte pod svodove balona. Prvi je mrežu posle četiri minuta zatresao Marinković loptom koju je poslao skoro pa sa zemlje. Uzvratio je istom merom Marić čim se vratio u igru posle isteka isključenja. Igralo se mnogo više na kontre zbog učestalih grešaka i jedne i druge ekipe. Na svaki gol medicinara Đurišić ili Vojnović imali su spreman odgovor. Nad Marinkovićem je potom napravljen faul u sedam metara što je sudija video i dodelio sedmerac ekipi Medicinskog fakulteta. Precizan je bio Marinković za novo vođstvo. Nakon par trenutaka i uspešno odrađene akcije Vojnović je iz ugla lobovao Tulića koji je ostao ukopan u mestu. FPN-oci su na pola drugog dela tražili tajm-aut da bi se odmorili jer su u izmenama imali samo jednog igrača. Dodić je nastavio da brani kao i u prvom poluvremenu ali nije mogao sam da odbaci baš svaki nalet medicinara. Maksimović je dodatno povećao prednost golom iz kontre a Vasiljević i Marinković su golovima iz akcija stavili tačku na ovaj meč. Minut pred kraj utakmice u balonu se oglasila sirena za kraj termina što je klupa medicinara protumačila kao kraj utakmice i uletela na teren. Sudije nisu tolerisale ovaj čin i crvene kartone su dobili Marković i Savić. Rezultat na kraju bio je 20:16 u korist ekipe Medicinskog fakulteta.

Statistika
Statistika FPN Medicinski fakultet
Golovi 16 20
Odbrane 9 6
Izgubljene lopte 8 8
Promašaji 11 10
Sedmerci / 1/1
Isključenja 1 /
Žuti kartoni 2 4
Crveni kartoni / 2

Najefikasniji u redovima pobednika bili su Marinković sa pet i Vasiljević sa četiri pogotka. U poraženoj ekipi Vojnović je postigao četiri gola i Đurišić pet golova.

Nakon meča rukometaš medicinara Miloš Marinković istakao je da je utakmica bila teška ali da je zadovoljan pobedom. „Dobra i teška utakmica. Oni su imali manjak igrača pa ih je stigao umor pred kraj i mi smo onda napravili razliku. Tenzija je postojala jer je utakmica odlučivala ko je prvi u grupi ali čestitam im na fer i korektnoj borbi. U polufinalu odigraćemo maksimalno pa šta bude“, izjavio je Marinković.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB