Medicinari našli lek za Bogosloviju

385

Košarkaši Medicinskog fakulteta zabeležili su ubedljiv trijumf nad ekipom Pravoslavno-bogoslovskog fakulteta rezultatom 54:25 (16:6, 14:5, 14:9, 10:5) u okviru prvog vikenda SUUB lige. Pobedničku ekipu predvodili su Mošović sa 12 i Kozomara sa 11 poena, dok se u taboru poraženih istakao Denda sa 16 poena. Medicinski fakultet je od prvog minuta diktirao tempo utakmice, ne dozvolivši nijednog trenutka protivniku da ugrozi vođstvo.

Od starta utakmice medicinari su krenuli silovito. Iz dobre odbrane proistekao je pregršt kontranapada i poena iz tranzicije, čime je ovaj tim već u uvodnim minutima stekao dvocifrenu prednost (13:0). Smiljanić i Topalović su se odlično dopunjavali u ovim brzim akcijama, za koje bogoslovi nisu imali rešenje tokom celog meča. Ekipa PBF-a ni na drugoj polovini terena nije adekvatno funkcionisala. Izuzev Dendinih poena i Vlajkovićevih ofanzivnih skokova, nije bilo igrača sa primetnim napadačkimim učinkom. S obzirom da produktivnost u napadu nije bila na zadovoljavajućem nivou, prednost medicinara je nastavila da raste kako je meč odmicao.

Sastavi timova
Medicinski fakultet     PBF
4 N. Kozomara 1 I. Denda
5 A. Bergam 2 A. Jeftinić
6 L. Zdravković 3 M. Jeftinić
8 O. Božović 4 P. Pavlović
9 M. Topalović 5 S. Milovac
10 N. Pejović 6 A. Artukov
11 S. Smiljanić 7 M. Šućur
14 N. Bimić 8 M. Petrović
15 R. Mošović  9 M. Vlajković

U drugoj četvrtini, ekipa Medicinskog fakulteta je takođe preko brzih akcija tražila put do koša. S obzirom da se stanje u odbrani bogoslova nije menjalo, medicinari su nastavili po identičnom scenariju iz prve četvrtine. Distribucija lopte je takođe funkcionisala besprekorno, tako da su kreirani čisti šutevi sa poludistance i spoljne linije sa kojih su do poena dolazili Mošović i Božović. Zahvaljujući brzom napadačkom ritmu i uigranim dvopoteznim i tropoteznim akcijama, ekipa u plavoj opremi je obezbedila ubedljivu prednost po završetku prvog poluvremena (30:11).

Treću četvrtinu obeležio je Kozomara, koji je u ovom periodu ubacio 8 poena. Zahvaljujući njegovim egzibicijama u reketu, prednost medicinara je nastavila da raste, a do kraja trećeg perioda iznosila je +24 (44:20). Treba napomenuti da je u ovom delu igre viđen najlepši potez na takmici, kada je igrač PBF-a, Vlajković dobio loptu u ćošak, zaleteo se na koš i obema rukama snažno zakucao uz prekršaj. Njegovo atraktivno zakucavanje nije bilo dovoljno da pokrene bogoslove u napadu, da bar smanje ubedljiv rezultatski deficit. Izuzev Dende, koji je “izmišljao” poene, nije bilo raspoloženih igrača.

Sastavi timova
IME EKIPE    Medicinski fakultet PBF
Poeni 54 25
Šut za 1p 6/8 1/6
Šut za 2p 21/31 9/29
Šut za 3p 2/11 2/17
Of. Skok 6 8
Def. skok 17 13
Asis. 12 4
Blokada 2 1
Iz.lopta 4 8
Uk.lopta 7 2

Ubedljiva prednost je omogućila medicinarima da poslednji kvartal odigraju u dosta sporijem ritmu u odnosu na prethodne tri četvrtine i da rasporede minutažu za sve igrače iz rostera. Na drugoj strani, napadačka neproduktivnost bogoslova se nastavila, s obzirom da je Denda jedini igrač koji je postigao poene iz igre za svoj tim u poslednjoj deonici. Bergam i Mošović su sa nekoliko prodora iskoristili indisponiranost protivnika i povećali prednost za po još koji poen, čime su potvrdili ubedljiv trijumf ekipe u plavoj opremi.

Igrač Medicinskog fakulteta Nikola Kozomara nije krio zadovoljstvo činjenicom da su svi igrači iz rostera “ubrali” minute na ovoj utakmici: “Zadovoljan sam kako smo odigrali. Dobro smo izrotirali, svi igrači su dobili priliku da zaigraju, što je značajno posebno za nove igrače. Verujem da ćemo nastaviti sa dobrim rezultatima i da ćemo daleko dogurati”, konstatovao je Kozomara.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstDrama u Košutnjaku pripala FPN-u
Naredni tekstSigurna pobeda FON-a
Student novinarstva na Fakultetu za medije i komunikacije i zaljubljenik u košarku. Životna želja mi je da spojim posao i hobi i da izveštavam sa međunarodnih klupskih ili reprezentativnih takmičenja u pomenutom sportu.