Medicinari na krilima Nedeljkovića do nove pobede

394

U okviru 11. kola SUUB lige ekipa Medicinskog fakulteta slavila je nad ekipom Učiteljskog fakulteta rezultatom 56:32(14:10;4:18;9:13;11:5). Najkorisniji igrač na meču bio je košarkaš Medicine Nedeljković koji je ubacio 17 poena.

Finalni dan USSB

Prvi napad na meču obezbedili su medicinari, pa je prve poene za ekipu Medicinskog fakulteta postigao Nađenović, nakon pogođenog šuta sa distance(2:0). Na drugoj strani učitelji su prve poene postigli nakon tri minuta igre, kada je precizan u šutu za dva poena bio Đorđe Marković.(7:2). I ako oslabljeni, učitelji su pružali otpor doktorima i nisu im dozvoljavali lake poene. Nakon pogođena oba slobodna bacanja Nedeljkovića, medicinari imali su najveću prednost u dotadašnjem toku meča(11:2). Iz ekipe učitelja istakao se Majstorović koji je dva puta bio precizan u šutu van linije 6,75 i tako smanjio prednost protivnika(9:8). Do kraja prve deonice Stanić je doneo još tri poena doktorima, dok je na drugoj strani precizan pod košem bio Đukić, te je rezultat nakon prvih osam minuta bio 14:10 u korist ekipe Medicinskog fakulteta.

Druga četvrtina rezultatski pripala je doktorima. Dok su košarkaši Medicinskog fakulteta pogađali kako šuteve sa distance tako i ispod koša, učitelje lopta nije “slušala“ te su ovih osam minuta zabeležili svega 4 poena(22:14), koje je ubacio Aleksa Marković. S druge strane tandem NedeljkovićMošković ubacio je 17 poena i svoju ekipu na poluvreme odveo sa 18 poena prednosti(32:14).


Sastavi timova
MEDICINSKI FAKULTET UČITELJSKI FAKULTET
1 STANIĆ D. 11 MAJSTOROVIĆ R.
5 MUMIN D. 4 ĐUKIĆ M.
6 NEDELJKOVIĆ Đ. 9 MARKOVIĆ A.
11 ŠULJAGIĆ U. 13 MARKOVIĆ Đ.
13 NAĐENOVIĆ Đ. 12 RADOSAVLJEVIĆ D.
33 MOŠKOVIĆ F.
34 SMILJANIĆ S.
14 DELIĆ F.

Iako su učitelji zaigrali sigurnije u napadu u trećoj deonici, velika prednost doktora koju su stekli u prethodnih osam minuta bila je presudna. Prve poene u ovom poluvremenu postigao je Majstorović koji je bio precizan u šutu za tri poena(32:17). Na drugoj strani Nedeljković je ubacio 5 poena, dok su po dva poena dodali Nađenović i Mošković(42:20). iz ekipe Učiteljskog fakuleta do kraja ove četvrtine precizan je bio samO Majstorović koji je ubacio svih 13 poena učitelja, te je rezultat na kraju treće četvrtine bio 41:27 za Medicinski fakultet.

Kratka klupa učiteljima je predstavljala najveći problem. Vidno umorni, trudili su se da iz sebe izvuku poslednji atom snage i pruže što veći otpor, ali im to nije pošlo za rukom, te su u ovoj deonici doktori podigli svoju prednost na maksimalnih +24. do kraja ove četvrtine iz redova Medicinskog fakulteta u listu strečaca upisao se Smiljanić koji je ubacio 4 poena,a pored njega precizni su bili Nedeljković i Nađenović sa po 3 poena i Mošković koji je polovično bio precizan sa linije slobodnih bacanja. S druge strarne jedini strelac za učitelje bio je Aleksa Marković, pa su doktori slavili rezultatom 56:32.

Statistika
MEDICINSKI FAKULTET UČITELJSKI FAKULTET
POENI 56 32
ŠUT ZA 1P 13/18 4/12
ŠUT ZA 2P 17/29 5/20
ŠUT ZA 3P 3/14 6/25
DEFANZIVNI SKOKOVI 28 17
OFANZIVNI SKOKOVI 14 9
UKRADENE LOPTE 8 5
IZGUBLJENE LOPTE 5 2
BLOKADE 3 /
Košarkaš Medicinskog fakulteta i najkorisniji igrač ovog susreta Đorđe Nedeljković istakao je da je zadovoljan igrom svog tima. „Iako utakmica nije imala rezultatski značaj, pokušali smo da damo maksimum i mislim da smo dobro odigrali odbranu,dobro smo trčali, mogli smo malo bolje da šutiramo, ali zadovoljni smo pobedom. Čestitao bih protivnicima na fer i korektnoj igri“, dodao je Nedeljković

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstŽujović i Stamenković izblokirale FON
Naredni tekstSaobraćajni slavio uprkos Košaninovih 46
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Sport je oduvek u mom životu zauzimao bitno mesto, pa se tako rodila želja da postanem sportski novinar. Odbojku sam trenirala 9 godina, a sada radim i kao pomoćni trener.