Medicinari lako do bodova

791

Ekipa Medicinskog fakulteta pobedila je ubedljivo ekipu Šumarskog fakulteta rezultatom 2:0 (25:9, 25:16), u okviru trećeg kola odbojkaške lige Univerziteta u Beogradu. Najraspoloženiji na ovom susretu bio je kapiten pobedničkog tima Aleksandar Rašić koji je postigao 11 poena, dok je u protivničkoj ekipi najefikasniji bio Vukašinović sa devet upisanih poena.

Finalni dan USSB

 

Od početka su momci sa Medicinskog fakulteta napravili razliku i serijom od 5:0 naglasili koliko žele sva tri boda. Nastavili su u istom maniru, a Jevtić je svojim servisima zajedno sa Rašićevim napadima iz zone 4, postavio rezultat na 20:5. Do kraja prvog seta nije viđeno mnogo uzbuđenja tako da je on pripao Medicinskom fakultetu a na semaforu je stajalo 25:9.

Sastavi timova
Medicinski fakultet Šumarski fakultet
13 Rašić A. 9 Vukašinović J.
23 Rokvić D. 1 Mijailović M.
11 Bojić V. 16 Jovanović N.
5 Božović M. 7 Pendir F.
7 Nikolić L. 3 Jovičić I.
3 Jevtić I. 10 Vidaković
27 Jovanović N. 2 Marinković N.
6 Bergi D. 11 Vuković S.
18 Stanković N. 14 Tomašević U.
9 Bačević S.

U drugom setu ekipa Šumarskog fakulteta zaigrala je koncentrisanije i opreznije, a kapiten Vukašinović je osvojio nekoliko poena zaredom i tako naglasio da se njegova ekipa neće olako predati. Tada je rezultat bio 14:12 za Medicinski fakultet, ali nakon toga su momci iz ulice Kneza Višeslava zaigrali kao u prvom setu utakmice. Praktično su sami sebi zatvorili vrata eventualnog trećeg seta, što su protivnici maksimalno iskoristili. Napravljena je mini serija u režiji Božovićevih servisa i tako su se medicinari odlepili na prevelikih 20:14. Bez velike muke priveli su set kraju i ozvaničili pobedu- 25:16.

Statistika
Medicinski fakultet Šumarski fakultet
Poeni iz igre 19 10
Poeni iz bloka 1 2
As servisi 7 3
Servis greške 6 8
Greške iz igre 4 15
Kapiten Medicinskog fakulteta Aleksandar Rašić je istakao da je ključ pobede bio u tome što je ekipa ostala pribrana u najbitnijim trenucima susreta. „Odigrali smo dobru i kvalitetnu utakmicu bez mnogo grešaka, dobro smo odgovorili na pritisak Šumarskog fakulteta kad su imali inicijativu u drugom setu, a tu je jedan od najzaslužnijih bio Denzel Bergi koji je pruzio sjajnu partiju u tom delu meča“, dodao je Rašić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB