Medicinari bolji od Masinaca

113

U košarkaškoj utakmici Univerzitetske lige Niša, košarkaški tim Medicinskog fakulteta ostvario je pobedu nad ekipom Mašinskog fakulteta, rezultatom 38:35 (po cetvrtinama – 10:7 , 8:9 , 6:5 , 14:14) .

Finalni dan USSB

Utakmica je krenula jakim tempom, ali se na prve poene čekalo nešto više od dva minuta. Utakmicu je obeležilo i incident koji se dogodio neposredno pred kraj prve cetvrtine, gde je plej ekipe Medicinskog isključen zbog dve uzastopne tehničke greske. Naime, Jovanović je burno odreagovao jer sudija nije svirao faul, koji je, po njegovoj oceni, načinjen nad njim . Odmah je usledila tehnička greška, a nakon rasprave sa sudijom dosuđena mu je još jedna. Međutim, ostali igrači su uspeli ostanu pribrani i nastavili su u istom ritmu do kraja prvog poluvremena.12823072_10205833874667916_871821978_o

Nakon pauze usledila je veoma slaba ofanzivna četvrtina u kojoj je viđeno samo 5 pogotka iz igre .

Aktuelni šampioni su u poslednju deonicu ušli sa 3 poena prednosti, ali su košarkaši Mašinskog ubrzo uspeli da se vrate u egal. Kada igračima Medicinskog ništa nije polazilo od ruke, kapiten Milan Milanović preuzeo je stvari u svoje ruke, vezavši 6 uzastopnih poena.

,, Kosarka je timski sport i svako od nas je spreman da dậ svoj doprinos, ovaj put se na meni zalomilo da kao najiskusniji igrač ponesem svoje saigrače, ali na kraju pobeda je najbitnija “ – izjavio je Milanović nakon meča.

Uz kapitena Medicinskog, utakmicu je u faul završnici prelomio i najbolji strelac susreta, Pavle Stojanović. On je vezao 5 uzastopnih slobodnih bacanja i time rešio pitanje pobednika. On je, takođe, bio i najkonstantniji igrač na meču, jer je bio strelac u svakoj četvrtini, a meč je završio sa 14 postignutih poena.

,,Inače nisam dobar izvođac slobodnih bacanja, ali sam imao dosta samopouzdanja i nisam mislio na rezultat… uspeo sam da ostanem hladne glave i to je presudilo. Osetio sam da imam pogodnu situaciju za postizanje poena protiv igrača koji me je čuvao i rešili smo da nastavimo sa napadima preko mene, što se na kraju ispostavilo kao prava odluka‘’ – rekao je Stojanovic , koji je i u prošlom meču bio vodeći strelac sa 13 poena.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFSFV pobedio Singidunum u šuterskom obračunu
Naredni tekstFSFV srušio građevinu
Živim u Nišu, gde i studiram novinarstvo na Filozofskom fakultetu. Volim sport, najviše košarku kojom sam se bavio veći deo svog detinjstva, ali i ostale koje redovno pratim. Za sada sam sportsko novinarstvo iskusio samo u srednjoj školi i tada sam shvatio da je to nešto čime želim da se bavim.