Medicina ostaje jedina neporažena ekipa!

1126

Košarkašice Medicinskog fakulteta trijumfovale su u susretu sa Elektrotehničkim fakultetom rezultatom 42:21 (7:9, 14:7, 12:5, 9:0). Odličnom igrom u odbrani krajem treće i početkom četvrte četvrtine devojke sa Medicinskog fakulteta došle su do četvrte pobede u četiri odigrana meča u okviru Lige Univerziteta u Beogradu. Najzapaženija u pobedničkom timu bila je Bogićevićeva sa 16 poena, dok je kod ETF-a najviše poena postigla Stankovićeva, 9.

Finalni dan USSB

 

Prvih 4 minute igre obeležilo je po nekoliko promašaja sa obe strane i rezultat pred prvi kraći predah bio je 1:4 za ETF. Medicinski fakultet je sredinom prve deonice pogađao samo sa linije slobodnih bacanja. Polovične su bile Bogićevićeva, Nikolićeva i Krunićeva. Rezultat je posle koša iz ofanzivnog skoka Stankovićeve glasio 3:6. Vezale su dva koša devojke sa Medicine, ali je Kovačevićeva vratila rezultatsku prednost Elektrotehničkom fakultetu dalekometnim “hicem” i time je završena prva četvrtina, 7:9.

 

Znatno bolje zaigrale su košarkašice u plavim dresovima tokom drugog perioda utakmice. Ekipa Medicinskog fakulteta imala je seriju od 8:0. Razigrala se Bogićevićeva koja je prodorom bila precizna dva puta uz faul i postigla 6 poena, dok je precizna i iz kontranapada bila Civrićeva za 15:9. Sa druge strane energiju timu ETF-a davala je Stankovićeva koja je briljirala u napadu, postignuvši trojku i polaganje. Nikolićeva je postigla poslednje poene pred odlazak na odmor i na poluvreme se otišlo prednošću Medicine od 21:16.

Sastav timova
Medicinski fakultet Elektrotehnički fakultet
10 Civrić D. 4 Ljubičić Lj.
13 Krunić A. 5 Radovanović S.
14 Nikolić A. 6 Živković T.
15 Bojat A. 7 Đurić M.
19 Jelić J. 8 Stojanović A.
20 Bogićević M. 10 Pančić I.
12 Mihajlov A.
13 Kovaćević J.
20 Stanković K.

Košarkašice Elektrotehničkog fakulteta su usled odlične odbrane Medicinskog fakulteta postigle samo 5 poena do kraja okršaja.  Za Medicinu, pored Stankovićeve poenterski su se priključile i Civrićeva i Jelićeva. Timskom igrom stigle su devojke u plavim dresovima do vođstva od 27:18. Poslednje poene za ETF do kraja meča postigla je već u 3/4 Kovačevićeva, ponovo šutem sa distance. Krunićeva je dobrim pozicioniranjem ispod obruča dolazila do svojih poena, dok je Civrićeva slobodnim bacanjima postavila rezultat na 33:21 sa kojim se otišlo na predah.

 

Prednost ostvarena u prethodnoj deonici nastavila je da se uvećava do kraja susreta. Krunićeva je ponovo bila precizna iz reketa i ETF je bio primoran da zatraži tajm-aut 5 minuta do kraja meča kako bi konsolidovali redove i probali da preokrenu utakmicu u svoju korist. Međutim Medicina je bila neprikosnovena. Jelićeva je postigla koš iz prodora, Stankovićeva je iskoristila to što su je protivnice ostavile samu van linije 6,75 metara, a Civrićeva je postavila konačan rezultat iskoristivši oba penala. Na kraju, 21 poen razlike u korist Medicinskog fakulteta, pobeda rezultatom 42:21.

 

Prezadovoljna i iznenađena timskom pobedom i plasmanom u polufinale bila je najistaknutija košarkašica Medicinskog fakulteta Marija Bogićević. “Uh, ovo je stvarno za nas veliko iznenađenje i zadovoljstvo. Pet devojaka igra od početka takmičenja, igramo timski i baziramo igru na odbrani i pomaganju. U napadu svake nedelja proigra neko drugi, u tome leži naša snaga. Borba za trofej je uvek u mislima, mi ćemo dati sve od sebe, pa kako bude”, zaključila je Bogićevićeva.

Statistika
Medicinski fakultet Elektrotehnički fakultet
Šut za 1 poen 11/19 0/5
Šut za 2 poena 14/28 6/16
Šut za 3 poena 1/6 3/11
Defanzivni skokovi 15 10
Ofanzivni skokovi 10 8
Izgubljene lopte 7 13
Ukradene lopte 5 3
Blokade 2 /

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB