Medicina nastavila pobednički niz

644

Pobedom od 2:1, po setovima 25:21, 18:25, 15:10, odbojkašice Medicinskog fakulteta savladale su koleginice sa Pravnog fakulteta i tako potvrdile da će i ove sezone biti glavni pretendent za titulu u ligi Univerziteta u Beogradu.

Finalni dan USSB

 

Poenima Kovačevićeve, medicinarke su povele sa 3:0. Prvim tempom, a zatim i blokom  Manojlovićeve, devojke iz Ulice dr Subotića starijeg povisile su na 6:2. Želeći da prekinu seriju protivnica, klupa Pravnog fakulteta je zatražila tajm-aut. Ipak, to im nije donelo mnogo boljitka, budući da su odbojkašice Medicinskog fakulteta nakon poena Vitasove povele sa 10:4. Posle tog smeča, pravnice su na krilima Kokoljeve koja je tri puta blokirala protivnice, ali i nekoliko puta realizovala prvi tempo došle u minimalno vođstvo (11:10). Nekoliko narednih minuta igralo se poen za poen, da bi veću razliku Medicinskog fakulteta napravila Manojlovićeva (18:14). Preko Ašonje, odbojkašice prava su se po drugi put u potpunosti vratile u meč (19:19). Međutim, u samoj završnici medicina je bila koncentrisanija i na krilima kapitena Cvetkovićeve uspešno privele set kraju (23:21). Konačno, po poen su postigle Vitas i Manojlović i rezultatom 25:21 dovele svoj tim u prednost od 1:0 u setovima.

 

Sastavi timova
Pravni fakultet Medicinski fakultet
Despotović V. Kovačević M.
Čekić B. Jospivoć V.
Mutavdžić M. © Vitas M.
Odalović A. Gašić K.
Milenković M. Kecman N.
Kokolj J. Pejin I.
Ašonja A. Mamontov D.
Miloševski Lj. Obradović K.
Manojlović S.
Lemić J.
Cvetković N. ©
Libero
Čelić K. Stanišić T.
Joksimović V.

Drugačiji odnos snaga viđen je u drugom setu. Ašonja je prolazila iz zone 4 i dovela svoju ekipu u značajnu prednost (7:3). Bez rešenja za rotaciju pravnica, Medicinski fakultet je zatražio predah. Ipak, odbojkašice iz Bulevara kralja Aleksandra bile su neumoljive. Proradila je i Miloševski (11:5), ali i Čekićeva koja je u ovom setu ostala nerešiva enigma za pravnice (15:7). Manojlovićeva je smeč udarcem i blokom smanjila rezultat na 17:12, ali snage za nešto više nije bilo. Redom su polje protivnica pogađale pravnice Milenkovićeva a zatim i Ašonja. Uprkos dva as servisa doktorke Kovačević (22:17), pravnice su mirno privele set kraju. Čekićeva je, pri rezultatu 24:18 iz zone 1 postigla odlučujući poen i tako poravnala na 1:1 u setovima.

 

Odlučujući, treći set bolje su otvorile odbojkašice prava – poenima Čekićeve, Despotovićeve i Miloševske povele su rezultatom 4:0. Međutim, medicina se nije predavala pa je Vitasova, nakon prvog tempa izjednačila na 5:5. Posle tajm-auta koji je zatražila klupa Pravnog fakulteta, doktorke su zaigrale još jače. Preko Kovačevićeve koja je dva puta odservirala as, ali i bloka Vitasove, aktuelni vicešampion poveo je rezultatom 10:6. Kokolj je prvim tempom smanjila na 12:9, ali se u završnici meča ponovo istakla Vitas, koja je nakon smeča iz zone 3 (14:10), odservirala as i svom timu donela novu važnu pobedu u trci za šampionski trofej.

Statistika
Statistika: Pravni fakultet Medicinski fakultet
Poeni iz igre 36 28
Poeni iz bloka 5 8
As 1 6
Servis greške 6 5
Greške iz igre 10 9

Kapiten Medicinskog fakulteta, Cvetkovićeva, odala je priznanje protivnicima, a onda se osvrnula na svoj tim.  „Pre svega, čestitiam ekipi Pravnog fakulteta na odličnoj utakmici i fenomenalnom nadigravanju. Takođe, čestitam svojim devojkama na zalaganju i borbrenosti“, izjavila je Cvetkovićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB