Medicina iznenadila FON

216

Odbojkaši Medicinskog fakulteta savladali su FON rezultatom 2-1, po setovima 25:15, 20:25 i 15:12. Ovakav rasplet je zakomplikovao situaciju u grupi A, gde FON sada ima 2 pobede i 2 poraza, a Medicina dve pobede i jedan poraz.

Finalni dan USSB

Medicinski fakultet

Fakultet organizacionih nauka

1.Kokošar Nenad  2.Šurlan Nikola
2.Krupač Strahinja  3.Petković Predrag
3.Petković Miloš  4.Delić Branislav
4.Mandić Filip  6.Milinković Uroš
5.Marković Uroš  7.Jović Filip
8.Jevtić Nikola (kapiten)  8.Špagnut Ivan
11.Marković Dušan  9.Vukašinović Mladen
12.Živić Marko  10.Glišić Miloš
13.Zarić Dušan (libero)  13.Bunijevac Miljan
18.Šarac Dimitrije  14.Ašković Ognjen
 17.Milić Miloš
 Jovičić Nikola (libero)

 

Medicinski fakultet

Fakultet organizacionih nauka

Poeni iz napada

35

33

Poeni iz bloka

4

5

As servisi

3

2

Servis greške

5

6

Greške iz igre

7

12

 

Prvi set je protekao u znaku ekipe Medicine. Oni su vodili igru, dobro su napadali i blokirali, a malo grešili. Uspeli su da povedu sa 8-0, pa im je bilo lako da održe tu visoku prednost do kraja seta. Sa druge strane ekipa FON-a je bila je potpuno van ritma. Nista im nije polazilo od ruke, lose su primali servis, a i u slučaju dobro organizovanog napada ispucavali su lopte van terena. Kod Medicinara nezaustavljivi su u napadu bili Marković D. i Krupač sa krajeva, dok je na sredini dominirao Šarac. U jednom trenutku došli su do najveće prednosti od 16-4. Tada su se malo trgli i FON-ovci, pre svega Milić koji je igrao dobro i u napadu i u bloku, ali nije mogao sam da se suprostavi raspoloženim protivnicima. Medicina je set osvojila rezultatom 25-15.

Drugi set FON je odigrao dosta bolje nego prvi. Dok je Medicina malo smanjila intezitet igre. Odbojkaši FON-a su popravili igru u napadu i smanjili broj grešaka, iz igre su napravili samo jednu u celom setu. Do sredine seta vodila se izjednačena borba. FON odlučujuću prednost stiče na rezultatu 19-16, pre svega poenima Glišića i Petkovića. Pokušali su Medicinari da preokrenu, međutim nisu uspeli. Sa dva vezana bloka Vukašinovića FON dolazi do pobede u ovom setu rezultatom 25-20.

Odbojkaši Medicinskog fakulteta su treći period igre odigrali gotovo bez greške. Poveli su sa 4-1 i uspeli su tu prednost da održe do kraja seta. FON-ovci su u jednom trenutku da došli do 11-10, ali ništa više od toga nisu mogli. Medicina dobija ovaj set igre rezultatom 15-12 i upisuje novu pobedu.

Najefikasniji u ekipi Medicinskog fakulteta bili su Krupač sa 12 osvojenih poena, pratili su ga Marković D. i Šarac sa po 8 poena. U timu Fakulteta organizacionih nauka najbolji je bio Vukašinović sa 10, Glišić je postigao 8, a Milić 7 poena.

Nikola Jevtić, kapiten ekipe Medicinskog fakulteta, smatra da je utakmica bila gusta i neizvesna do samog kraja, što pokazuje i rezultat.
-Odigrali smo veoma dobro i kolektivno. Nisu nam padale neke glupe lopte. Oni su dosta grešili, tako da nam je i to pomoglo da dođemo do bitne pobede-rekao je za kraj Jevtić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstETF ubedljiv protiv Biološkog
Naredni tekstFilozofi i dalje u igri za polufinale
Student sam Fakulteta političkih nauka. Životna želja mi je da se bavim sportskim novinarstvom. Danas je retka mogućnost da se čovek bavi onim što voli, ali se nadam da sam na dobrom putu da u tome uspem. Trenirala sam odbojku devet godina pa odatle moja ljubav prema sportu. Otvorena sam, komunikativna, spremna za saradnju sa ljudima, tako da ako vas nesto zanima slobodno pitajte!Moji tekstovi