Futsal: Matijević i Vulić na spisku putnika za Evropsko prvenstvo!

934

Selektor futsal reprezentacije Srbije, Goran Ivančić, saopštio je spisak od 14 igrača na koje će računati za predstojeće Evropsko prvenstvo koje će biti održano u Sloveniji od 30. januara do 10. februara. Na listi putnika nalaze se i student Fakulteta za menadžment (FAM), Jakov Vulić i student Pravnog fakulteta u Beogradu, Nikola Matijević.

Finalni dan USSB

 

Za golmana KMF “Nova Pazova”, Jakova Vulića, poziv u reprezentaciju za nastup na Evropskom prvenstvu u Sloveniji predstavlja ostvarenje dečačkih snova: “Pre svega bih želeo svima da čestitam novogodišnje i božićne praznike. Upravo je poziv slektora “A” futsal reprezentacije Srbije Gorana Ivančića za predstojeće Evropsko prvenstvo predstavljao novogodišnji poklon za mene. Taj poziv je zaista veliki jer sam od malih nogu maštao da nosim reprezentativni dres i pevam himnu “Bože pravde” pred velikim brojem navijača, što će biti, bože zdravlja, slučaj 30. januara u verovatnoj punoj Areni u Ljubljani. Ujedno je i prevelika čast učestvovati na smotri najboljih evropskih reprezentacija. Srećan sam i što su primećene moje dobre partije u domaćem prvenstvu, braneći boje futsal kluba Nova Pazova”, rekao je Vulić i otkrio nam je kakva su mu očekivanja od ovog takmičenja: “Očekivanja od Evropskog prvenstva su velika. Na otvaranju igramo sa Slovenijom, koja je domaćin šampionata. Oni su uvek neugodan protivnik, u Beogradu smo 2016. na otvaranju slavili sa 5:1, ali tada smo mi bli domaćini, a sada su oni. Poznato je da je taj prvi meč najvažniji radi sticanja samopouzdanja ekipe. Bićemo oslabljeni neigranjem, zbog kartona, iskusnog kapitena Perića i golmana Aksentijevića, koji se nalazi u top pet čuvara mreže u svetu. U drugom meču nas očekuju Italijani, jedna od najboljih evropskih ekipa, biće to težak ispit za nas, ali verujem u pobedu svakako”.

Njegov saigrač iz reprezentacije i futsaler KMF “Ekonomac”, Nikola Matijević,  izjavio je da se nadao pozivu u nacionalni tim: “Poziv u reprezentaciju mi mnogo znači. Već par godina sam pozivan na dosta okupljanja, ali nisam imao tu sreću da odigram neko od velikih takmičenja. Nadao sam se pozivu, ali iskren da budem, nisam bio siguran da li ću ga dobiti, jer nisam bio na spisku ni za klavifikacije, ni za baraž. Mnogo se radujem i ovo će mi služiti kao motiv više u daljoj karijeri. Što se samog Evropskog prvenstva tiče, mislim da je neuspeh ne proći grupu, a veliki uspeh igrati polufinale. Biće teško jer igramo sa Slovenijom, koja je domaćin i Italijom koja je jedna od najjačih reprezentacija Evrope pa i sveta”, istakao je Matijević.

Pored Vulića i Matijevića na spisku se nalaze i igrači koji su kroz svoju karijeru branili i dres univrzitetske reprezentacije. Miodrag Aksentijević, Marko Pršić, Mladen Kocić, Vladimir MilosavacSlobodan Rajčević i kapiten reprezentacije Marko Perić bili su deo selekcije koja je na Svetskom univerzitetskom šampionatu 2010. godine u Novom Sadu zauzela treće mesto.

Celokupan spisak igrača:

Golmani: Miodrag Aksentijević (Tjumen, Rusija), Nemanja Momčilović (Ekonomac), Jakov Vulić (Nova Pazova)
Igrači: Slobodan Rajčević, Denis Ramić, Marko Pršić, Nikola Matijević (Ekonomac), Vladimir Milosavac (Tvrđava Internacional), Marko Perić (Napoli, Italija), Mladen Kocić (Tjumen, Rusija), Stefan Rakić, Miloš Simić (Informatika, Rumunija), Dragan Tomić (Bank ov Bejrut, Liban) i Marko Radovanović (Luejzi, Liban).

Futsal reprezentacija Srbije otvoriće Evropsko prvenstvo utakmicom protiv domaćina šampionata 30. januara, a potom će 1. februara u drugoj utakmici grupne faze odmeriti snage sa reprezentacijom Italije.

 

FOTO: Privatna arhiva

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB