Matematičarke zabeležile prvu pobedu

162

Odbojkašice Matematičkog fakulteta pobedile su ekipu Beogradske poslovne škole rezultatom 2:0 (25:23, 25,19) u okviru trećeg vikenda USSB lige. Snage su u prvom setu bile izjednačene, ali je Matematički imao bolju kontentraciju u drugom setu i uspeo da stigne do pobede.

Sastavi timova
Matematički fakultet Beogradska poslovna škola
Milojković J. Gavrilović M.
Drašković N. Grujović A.
Galjak M. Kostić N.
Zastavniković M. Jovanović M.
Đurčević T. Kovačević J.
Dekić K. Eleković K.
Bakarević V. Krstić T.
Lukić M. Pajević A.
Tasić T.
Vulić A.

Na početku seta, rezultat je bio izjednačen, prednost se smenjivala. Ipak, obe ekipe pravile su i greške. Bilo je nekoliko dužih razmena koje je bolje završavala ekipa Matematičkog fakulteta. Posle izjednačenja od 13:13, matematičarke su ušle u seriju i vezale četiri poena za prednost 17:13. Poene su postizale Dekićeva i Bakarevićeva. Nisu uspele da se približe odbojkašice BPŠ-a, pa je Matematički stigao do 19:14 nakon čega BPŠ traži tajmaut. Pauza je prijala ekipi pa devojke sa Beogradske poslovne prišle na 19:18. Odlično je igrala Elekovićeva, pa BPŠ stiže do izjednačenja 20:20. U vrlo uzbudljivoj završnici, više koncentracije imala je ekipa Matematičkog fakulteta. Greška BPŠ-a pri rezultatu 23:23, donela je matematičarkama prednost (24:23) koju su one iskoristile i sa 25:23 osvojile prvi set.

Početak drugog seta bio je sličan prvom, rezultat izjednačen, timska borba u oba polja. Matematičarke su prvu značajniju razliku napravile sa 9:6. Nakon tajmauta, BPŠ je stigla opet do izjednačenja, pa se u nastavku igralo poen za poen. Galjak BPS je poenima vodila svoju ekipu. Pri rezultatu 13:13 Matematički pravi seriju od 4:0 i stiže do 17:13. U ovim prelomnim trenucima odlična je bila Zastavnikovićeva. Zahvaljujući odličnom servisu Đurčevićeve, matematičarke uvećavaju prednost na 20:14. Do kraja je BPŠ izgubila ritam, počela više da greši. Pri rezultatu 22:19, matematički je vezao tri poena za 25:19 i osvajanje drugog seta. Odbojkašice Matematičkog fakulteta tako su zabeležile prvu pobedu u ligi.

Statistika
Matematički fakultet Beogradska poslovna škola
Poeni iz igre 20 18
Blok poeni 1 1
As servisi 3 3
Servis greške 2 4
Greške iz igre 12 17

Igračica Matematičkog fakulteta Draškovićeva, kaže da su konačno skupile ekipu i nada se da će to doprineti boljim rezultatima. „Prošle godine smo loše igrale, sada imamo i nove igračice, nadam se da ćemo nastaviti sa pobedama. Pozvala bih koleginice da nam se pridruže da nas bude još više“.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstITS slavio protiv Visoke sportske i zdravstvene škole
Naredni tekstPodela plena TMF-a i EKOF-a
Studentkinja sam novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Bavljenje novinarstvom znači ispunjenje mojih želja. Ne mogu da zamislim dan bez radija i sportskih vesti. Želja mi je da izveštavam sa velikih sportskih takmičenja. Kontakt: urednik@sportindeks.rs