Matematičarke zabeležile prvu pobedu

133

Odbojkašice Matematičkog fakulteta pobedile su ekipu Beogradske poslovne škole rezultatom 2:0 (25:23, 25,19) u okviru trećeg vikenda USSB lige. Snage su u prvom setu bile izjednačene, ali je Matematički imao bolju kontentraciju u drugom setu i uspeo da stigne do pobede.

Sastavi timova

Na početku seta, rezultat je bio izjednačen, prednost se smenjivala. Ipak, obe ekipe pravile su i greške. Bilo je nekoliko dužih razmena koje je bolje završavala ekipa Matematičkog fakulteta. Posle izjednačenja od 13:13, matematičarke su ušle u seriju i vezale četiri poena za prednost 17:13. Poene su postizale Dekićeva i Bakarevićeva. Nisu uspele da se približe odbojkašice BPŠ-a, pa je Matematički stigao do 19:14 nakon čega BPŠ traži tajmaut. Pauza je prijala ekipi pa devojke sa Beogradske poslovne prišle na 19:18. Odlično je igrala Elekovićeva, pa BPŠ stiže do izjednačenja 20:20. U vrlo uzbudljivoj završnici, više koncentracije imala je ekipa Matematičkog fakulteta. Greška BPŠ-a pri rezultatu 23:23, donela je matematičarkama prednost (24:23) koju su one iskoristile i sa 25:23 osvojile prvi set.

Početak drugog seta bio je sličan prvom, rezultat izjednačen, timska borba u oba polja. Matematičarke su prvu značajniju razliku napravile sa 9:6. Nakon tajmauta, BPŠ je stigla opet do izjednačenja, pa se u nastavku igralo poen za poen. Galjak BPS je poenima vodila svoju ekipu. Pri rezultatu 13:13 Matematički pravi seriju od 4:0 i stiže do 17:13. U ovim prelomnim trenucima odlična je bila Zastavnikovićeva. Zahvaljujući odličnom servisu Đurčevićeve, matematičarke uvećavaju prednost na 20:14. Do kraja je BPŠ izgubila ritam, počela više da greši. Pri rezultatu 22:19, matematički je vezao tri poena za 25:19 i osvajanje drugog seta. Odbojkašice Matematičkog fakulteta tako su zabeležile prvu pobedu u ligi.

Statistika

Igračica Matematičkog fakulteta Draškovićeva, kaže da su konačno skupile ekipu i nada se da će to doprineti boljim rezultatima. „Prošle godine smo loše igrale, sada imamo i nove igračice, nadam se da ćemo nastaviti sa pobedama. Pozvala bih koleginice da nam se pridruže da nas bude još više“.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstITS slavio protiv Visoke sportske i zdravstvene škole
Naredni tekstPodela plena TMF-a i EKOF-a
Studentkinja sam novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Bavljenje novinarstvom znači ispunjenje mojih želja. Ne mogu da zamislim dan bez radija i sportskih vesti. Želja mi je da izveštavam sa velikih sportskih takmičenja. Kontakt: urednik@sportindeks.rs