Matematičarke upisale drugu pobedu

223

Odbojkašice Matematičkog fakulteta savladale su ekipu Visoke škole za ICT rezultatom 2:0 (25:14, 25:23). Ubedljivom igrom u prvom i preokretom u drugom setu matematičarke su uz pomoć svoje najbolje igračice AnaMarije Mitrović došle do druge pobede u grupi V Druge studentske lige.

Sastavi timova
 Matematički fakultet Visoka škola za ICT
1 Ana Marija Mitrović 1 Tamara Sremčević
4 Natalija Drašković 2 Maja Mitrović
7 Sonja Divac 3 Ružica Pujović
8 Hristina Faragović 5 Jovana Vuković
9 Milica Galjak 6 Bojana Brkić
10 Kristina Dekić 7 Kristina Stojanović
11 Tamara Baralić 9 Marija Ivić
12 Jelena Đurđević 10 Danka Korugić
12 Teodora Rodić
13 Marija Petković
Finalni dan USSB

Devojke sa Matematičkog fakulteta su furiozno otvorile meč i na startu napravile veliku razliku. Lako su povele sa 9:1 i ispostavilo se da je to bila nedostižna prednost. Tokom celog seta su bile razigrane u napadu, Mitrovićeva je ponovila odličnu partiju sa prethodnog meča. Raznovrsnom igrom u polju su održavale prednost. Devojke iz Visoke škole za ICT su u jednom momentu prišle na 4 poena razlike, ali su matematičarke odgovorile serijom 9:2 i završile set rezultatom 25:14.

Odbojkašice Visoke škole za ICT su u drugi set ušle mnogo ozbiljnije i organizovanije. Sve vreme su imale blagu prednost. Najraspoloženija za igru bila je Teodora Rodić. Kod rezultata 11:10 za ICT usledila je ozbiljnija serija koja im je donela prednost od 8 poena.  Činilo se da će meč otići u treći set. Usledio je odgovor Matematičkog fakulteta. Odličnim servisima i dobrom igrom u napadu, matematičarke uspevaju da stignu zaostatak. Precizne su bile kapiten Matematičkog fakulteta Kristina Dekić i AnaMarija Mitrović koje su napadale i iz prve i iz druge linije. Od rezultata 22:18 za ICT, matematičarke uzimaju 7 poena i preokretom dolaze do pobede. Na kraju drugog seta na semaforu je stajalo 25:23 u korist Matematičkog fakulteta.

Statistika
Statistika: Matematički fakultet Visoka škola za ICT
Poeni iz igre 23 26
Poeni iz bloka 1 0
As servis 1 1
Servis greške 2 7
Greške iz igre 8 18
Najefikasnija u pobedničkoj ekipi bila je Mitrovićeva sa 14 poena, Dekićeva je upisala 5. Kod protivnica se istakla Teodora Rodić sa 12 poena.

Najbolja igračica Matematičkog fakulteta AnaMarija Mitrović je izjavila da se odlično snalazi sa saigračicama iako ne trenira sa njima.
Veoma sam zadovoljna pokazanom igrom. Ne treniram sa devojkama, ali se super snalazimo kad smo zajedno. Nadam se da ćemo nastaviti pobednički niz“, rekla je Mitrovićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFPN u tri seta do pobede
Naredni tekstOdbojka: rezultati trećeg vikenda
Student sam novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Trenirao sam košarku sedam i tenis dve godine. Omiljeni sportovi fudbal, košarka i tenis. Cilj mi je da radim na Sport Klubu. Kontakt matejalazin@gmail.com