Matematičari upisali prvu pobedu

251

Odbojkaši Matematičkog fakulteta bili su bolji od ekipe Arhitektonskog fakulteta i ostvarili su pobedu od 2:0, po setovima 25:20 i 25:18. Matematičari su do pobede došli zahvaljujući odličnim servisima i velikom broju realizovanih napada.

Statistika
Arhitektonski fakultet Matematički fakultet
Poeni iz napada
Finalni dan USSB

19

27

Poeni iz bloka

2

3

As servisi

1

10

Servis greške

3

4

Greške iz igre

7

12

Iako su igrači Arhitektonskog fakulteta bolje ušli u meč i došli do prednosti od 5:1, zahvaljujući poenima Krašanovića i Jelića matematičari dolaze do izjednačenja (8:8). Razigravala se ekipa Matematičkog, sve uspešniji su bili u napadu, a blokom su dobro zaustavljali napade protivnike, te dolaze i do vođstva (16:11). Odbojkaši Arhitektonskog fakulteta nisu uspevali da ustabile prijem i da uhvate servise rivala, te je izostala i bolja organizacija napada. Matematičari su održavali nivo igre i  došli do prvog seta rezultatom 25:20.

IMG_201411314_0942

Već na početku drugog seta ekipa Matematičkog dolazi do osetnije prednosti (8:3). Ipak, nisu se predavale arhitekte, pa uz dva bloka Lekića i poene iz napada poravnavaju rezultat – bilo je 10:10. Nisu, međutim, matematičari dozvolili protivniku i da pređe u vođstvo. Ponovo su bili sigurni sa servis linije što im je omogućavalo i da lakše osvajaju poene. Odbojkaši Arhitektonskog fakulteta pokušavali su da tajm-autom promene nešto, ali bez uspeha. Snažnim servisima i napadima tim Matematičkog fakulteta došao je i do drugog seta, ovoga puta rezultat je bio 25:18.

Sastavi ekipa
Arhitektonski fakultet Matematički fakultet
2 Mitrović M. 2 Dimić N.
5 Bandur S. 3 Krašanović S.
11 Govedarica M. 8 Simić N.
12 Lekić I. 10 Dobrijević M.
14 Mićanović S. 11 Jelić G.
18 Lovričević D. 12 Asanović M.
13 Batas – Bjelić M.

Najviše poena pobedničkom timu doneli su Dimić (12), Jelić (8) i Simić (8 – 1 blok, 4 asa). Dok su najefikasniji u ekipi Arhitektonskog fakulteta bili Lovričević i Lekić sa po 5 poena.

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFON gubio, pa pregazio ETF
Naredni tekstFilolozi na korak od polufinala
Studentkinja novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Ljubitelj je svih sportskih disciplina, ali odbojku smatra najlepšom. Želela bi da jednog dana izveštava sa Olimpijskih igara. Mail: ivana.salapura@sportindeks.rs.Moji tekstovi