VIŠER izračunao pobedu

233

U sedmom kolu druge lige za odbojkaše, ekipa Visoke škole elektrotehnike i računarstva pobedila je ekipu Matematičkog fakulteta rezultatom 2:1 (19:25, 26:24, 15:11). Posle izgubljenog prvog seta i velike borbe u drugom, ekipa VIŠER-a je uspela da preokrene meč u svoju korist.

Finalni dan USSB

Prvi set su su bolje započeli matematičari. Već u prvoj polovini seta ostvarili su prednost od tri poena razlike i do kraja su je stalno povećavali. Imali su odličnu organizaciju igre, najviše se poenima iz igre istakao Simić. Momcima ekipe VIŠER-a trebalo je više vremena da pronađu kombinaciju koja bi im donela bolji rezultat. Oni su napravili dosta grešaka i tako protivnicima poklonili poene. Obe ekipe imale su odličan blok, koji je u ovom setu više pomogao ekipi Matematičkog fakulteta. Set se završio servis greškom Stančića i pripao ekipi matematičara rezultatom 25:19.

Statistika
Statistika: Visoka škola elektrotehnike i računarstva Matematički fakultet
Poeni iz igre 23 20
Poeni iz bloka 8 6
As 2 4
Servis greške 4 4
Greške iz igre 19 21

Drugi set bio je dinamičniji. Na samom početku matematičari su napravili mini seriju od 5:0 kojoj je najviše doprineo Simić sa dva as servisa. Ipak, ekipa VIŠER-a bila je spremna da se vrati u meč i izjednačila je rezultat. Prednost se smenjivala te je ovaj set bio daleko zanimljiviji. Bilo je nekoliko dugih razmena u kojima su izdržljiviji bili momci sa VIŠER-a. Ekipa se pokrenula i bolje nastavila meč. Raspoložen je bio kapiten Jovanović koji je zabeležio nekoliko poena iz igre. Pri rezultatu 24:20 za VIŠER, matematičari uspevaju da osvoje 4 poena i tako izjednače rezultat i kraj seta odvedu u veliku neizvesnost. Ipak, do kraja su više sreće imali elektrotehničari koji ovaj set dobijaju rezultatom 26:24 i tako odlaze u taj-brejk.

12305559_10205061204837305_820843634_n

Odlučujući set dobro su otvorili matematičari, kojima je opet Simić bio glavni pokretač. Asom Đorđevića, ekipa VIŠERA izjednačava na 3:3. U nastavku je usledila izjednačena borba za svaki poen. Videla se želja za pobedom kod obe ekipe, te je i ovaj deo igre bio neizvestan. Tokom seta razlika nije ni u jednom trenutku bila veća od dva poena. Ipak, pri rezultatu od 12:11 za VIŠER, oni su vezali tri poena i postavili konačnih 15:11 što im je donelo osvajanje seta i pobedu u meču.

Sastav timova
Visoka škola elektrotehnike i računarstva Matematički fakultet
Jovanović J. Jelić
Džodžo K. Dimić N.
Mladenović M. Simić N.
Bakić N. Koturović N.
Đorđević N. Đoković L.
Stančić S. Ćatić A.
Tomić L.

Loše smo otvorili utakmicu, ali smo se u drugom setu oporavili. Podigili smo moral u drugom setu, zaigrali smo timski i promenili taktiku, to je bilo ključno za ovu pobedu“, izjavio je odbojkaš VIŠER-a, Stančić.

 

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstPoljoprivredni nastavlja u dobrom ritmu, nova žrtva -Ekonomija
Naredni tekstBiramo najbolju igračicu novembra!
Studentkinja sam novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Bavljenje novinarstvom znači ispunjenje mojih želja. Ne mogu da zamislim dan bez radija i sportskih vesti. Želja mi je da izveštavam sa velikih sportskih takmičenja. Kontakt: urednik@sportindeks.rs