Matematičari nadjačali stomatologe

704

Košarkaši Matematičkog fakulteta došli su do prve pobede ove sezone savladavši košarkaše Stomatološkog fakulteta rezultatom 48:45 (11:10, 13:11, 8:10, 16:14) u okviru drugog kola Lige Univerziteta u Beogradu. Na utakmici koja je odigrana u hali Radivoj Korać, stomatolozi su imali uspone i padove tokom čitavog meča, iako su gotovo stalno bili iza leđa suparnicima, ni u jednom momentu nisu uspeli da pređu u vođstvo. Najistaknutiji igrač na ovom susretu bio je košarkaš Matematičkog fakulteta Ocokoljić sa upisanih 13 poena i četiri asistencije.

Finalni dan USSB

 

Prva četvrtina utakmice odvijala se u izjednačenom ritmu.  Stomatolozi i matematičari su nizali poene jedni za drugima, ne dozvoljavaljući da bilo koja od ekipa odmakne mnogo. Janković, košarkaš Matematičkog fakulteta ubeležio je jedinu trojku u ovom delu utakmice. Prilika koja im se ukazala da povećaju prednost, ostala je neiskorišćena nakon faula koje su napravili i obezbedili suparnicima slobodna bacanja, koja su oni iskoristili, ponovo ih stigli i završili deonicu sa samo poenom manje od protivnika odnosno rezultatom 11:10.

Studenti MATF-a su drugu deonicu otvarili pogotkom Jankovića za tri poena. U nastavku su koristili loše organizovane napade košarkaša Stomatologije, krali im lopte i kretali u kontranapade iz kojih su beležili najviše poena. Do kraja četvrtine Stojanović i Ristić su dali trojke i omogućili svojoj ekipi prednost od pet poena. Stomatolozi ipak nisu posustali i krenuli su u napad bolje organizovani i odlučni da ih stignu, međutim napravili su greške i na kraju ove četvrtine ostali iza protivnka (24:21).

Sastavi timova
Matematički fakultet                   Stomatološki fakultet
Stojević N. Gazivoda A.
Kozoderović A. Kukulj O.
Janković O. Dubajić L.
Ljujić V. Tomašević M.
Stamenić N. Perišić V.
Toroman A. Lazić S.
Stojanović M. Aurković V.
Todorović M. Milić V.
Ristić L. Đukić O.
Ocokoljić Đ. Marković N.
Prišunjak D. Jovanović B.
Đokić S. Bošković A.
U trećoj deonici matematičari su popustili, slabije su branili reket i time dali priliku zubarima da im se približe i s lakoćom beleže poene. U ovoj deonici  somatolozi su zabeležili i prvu od dve trojke koje su imali na utakmici i to šutom Kukolja, možda su  mogli preokrenuti situaciju u svoju korist, ali su pred kraj četvrtine pravili korake i nepotrebne faulove, gubili lopte. Matematičari su bez mnogo muke održali prednost i završili treći deo utakmice  rezultatom 32:31.

Poslednji deonica meča je bila neizvesna. Obe ekipe su usle spremne na borbu za pobedu, jer je i sam rezultat na početku četvrtine gotovo bio nerešen. Po statistici, gotovo izjednačen broj izgubljenih i ukradenih lopti, broj poena na semaforu, sve je ukazivalo na nerešen rezultat do samog kraja, sve dok stomatolozi, već tradicionalno za ovu utakmicu, nisu ponavili iste greške i posustali pred sam kraj četvrtine. Košarkaši Matematičkog fakulteta su pogodili tri puta po dva slobodna bacanja i završili ovaj meč rezultatom 48:45.

Statistika
     Matematički fakultet Stomatološki fakultet
Poeni                    48 45
Šutza 1p 13/21 7/13
Šutza 2p 7/26 16/30
Šutza 3p 7/20 2/14
Defanzivniskokovi 8 12
Ofanzivniskokovi 13 8
Asistencije 8 5
Blokade 4 6
Izgubljenelopte 31 40
Ukradenelopte 15 9
Na kraju duela bek pobedničke ekipe Ljujić  je rekao da očekuje mnogo bolju igru u nastavku takmičenja. „Nismo igrali baš najbolje, napravili smo neke loše faulove, loše odluke, ali na kraju bitna je pobeda“, rekao je Ljujić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstŠumari doživeli težak poraz u duelu sa biolzima
Naredni tekstBeloica na turniru u Čengduu
Za sada student novinarstva na Fakultetu političkih nauka i ljubitelj sporta, pre svega košarke, a nekada u budućnosti, nadam se sportski novinar ili menadžer za odnose sa javnošću u nekom sportskom klubu.