Matematičari izračunali pobedu

295

Studenti Matematičkog fakulteta slavili su protiv kolega sa Računarskog fakulteta 76:48 po četvrtinama (24:12, 16:8, 17:8, 19:20). Ova pobeda došla je kao plod pre svega timske igre matematičkog fakulteta.

Sastavi timova
Matematički fakultet Računarski fakultet
Đorović L. Cokić S.
Stanković V. Bošković D.
Ilić N. Milosavljević A.
Stojević N. Ilijevski Đ.
Stamenić N. Kesić Đ.
Ocokoljić Đ. Mitić M.
Ristić L.

Od samog starta Matematičari su nametnuli ritam i poveli sa 6:0. Na drugoj strani, kvalitetan odgovor davao je Cokić. Sredniom četvrtine studenti matematike Ristić i Ilić su realizovali dva kontra napada. Ovi pogoci doneli su samopouzdanje matematičarima te su isti napravili seriju od 15:0 do kraja četvrtine da bi se na malu pauzu otišlo pri rezultatu 24:12 u korist studenata sa Matematičkog fakulteta.

Drugi deo meča otvorio je matematičar Ocokoljić koji je mini serijom 4:0 nastavio tamo gde je njegova ekipa stala u prvih deset minuta. Nakon toga, ovaj igrač je asistirao preko pola terena za Ilića, koji je u tom momentu pogodio za 34:14. Na drugoj strani lep protok lopte u napadu krunisao je pogotkom za dva poena Bošković. „Stepbekom“Stojevića i poenima  u redovima Matematičkog fakulteta, otišlo se na poluvreme. Na semaforu je bilo 40:20 za studente matematike.

Treću četvrtinu je otvorio Stamenić, koji je solo akcijom položio loptu u koš Računarskog. Nakon toga, dva uzastopna napada realizovao je Ristić, te su matematičari samo povećali prednost koja je u tom momentu iznosila 46:21. Nakon trojke iz ugla koju je postigao dobro raspoložen Ristić, smefaor je govorio 53:25 u korist Matematičkog fakulteta. Ovu seriju pokušao je da isprati Ilijevski, koji je dva uzastopna napada na asistencije Boškovića pogađao za dva poena. Na kraju treće deonice Matematičari su imali prednost od 57:28.

Početak poslednjih deset minuta otvorio je student računarstva Cokić, pogodivši prvo za tri a onda i za dva poena. Serijom od 5:0 Računarski fakultet smanjio je predost protivnika na 57:33. Ipak, matematičari su se sabrali i posle tajmauta zaigrali čvršće u odbrani. Predvođeni Ristićem, koji je u ovoj deonici pogodio čak tri trojke iz isto toliko pokušaja, Matematički je održavao konstantnu rezultatsku prednost. Nakon solo prodora momka sa brojem 8 Ilića tim matematičara poveo je sa 64:37. Do kraja meča viđeno je još po nekoliko koševa na obe strane terena a konačni rezultat Matematički fakultet 76:48 Računarski fakultet, postavio je Bošković, preciznim šutem za dva poena.

Statistika
Matematički fakultet Računarski fakultet
Poeni 76 48
Šutza 1p 1/3 7/13
Šutza 2p 27/34 19/37
Šutza 3p 7/21 1/10
Defanzivniskokovi 30 12
Ofanzivniskokovi 5 13
Asistencije 13 7
Blokade 2 2
Izgubljenelopte 12 4
Ukradenelopte 4 4

Ekipu Matematičkog fakulteta predvodili su Ristić i Ilić sa po 18 poena. Kod poraženih, najefikasniji je bio Bošković sa postignutih 15 poena. Na to dodao je još i 7 asistenicija.

Igrač pobedničkog tima Ilić ukratko je prokomentarisao ovaj meč. „Meč nije bio lak kao što piše na semaforu. U pojedinim delovima igra nam nije bila na najboljem nivou ali smo na kraju pobedili“, rekao je Ilić.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstMedicinski lako do pobede
Naredni tekstMilovanović doneo pobedu VIŠERU
Druga sam godina Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo i komunikologija. Volim sport, trenirao sam fudbal dok sam bio mlađi. Osim toga, volim da pratim i rukomet, kao i odbojku. Sportsko novinarstvo je posao kojim bih želeo da se bavim u budućnosti.