Mašinstvo teško do pobede

308

Ekipa Mašinstva pobedila je tim Zaštite rezultatom 45:42. ( 11:12, 7:7, 17:16, 10:7).

Finalni dan USSB

Ekipa Zaštite bila je već na samom početku bolja u skoku i tako obezbedila prvi napad na utakmici. Mašinci su odmah uzeli stvar u svoje ruke, ukrali loptu protivničkom timu i tako postigli svoje prve poene. Mnogo nervozniji igrači Zaštite prave dosta faulova, međutim tim Mašinstva tokom ove četvrtine pogodio je samo jedno slobodno bacanje. U poslednjem minutu igre Zaštita postiže trojku. Odlična odbrana oba tima nastavila se tokom cele prve četvrtine, a rezultat na kraju iste bio je u korist Zaštite 11:12.

Druga četvrtina nastavila se ujednačenom igrom oba tima. Ovu deonicu igre obeležila je sjajna asistencija najefikasnijih igrača Mašinstva, Aleksandra Babića. Dobra odbrana nastavila se i tokom ove četvrtine, tako da ni jedan ni drugi tim nije dolazio do lakih poena. Oba tima tokom ove četvrtine postigli su isti broj poena, pa je na kraju rezultat bio 18:19 za Zaštitu.

Drugo poluvreme počelo je dominantnijom igrom igrača Mašinstva i već na početku postižu trojku. Međutim, igrači tima Zaštite odmah vraćaju istom merom. Kada je ekipa Mašinstva htela da da svoju drugu trojku, igrač Zaštite pravi faul i šalje ga na liniju za slobodna bacanja i on pogađa dva od tri koša. Nadmetanje se nastavilo tokom cele treće četvrtine, a svaku manju grešku Zaštite ekipa Mašinstva je koristila. U poslednjim sekundama Zaštita pokušava da postigne trojku, ali igrač Mašinstva pravi faul nad njim i daje mu priliku za tri slobodna bacanja što i koristi i postiže sva tri koša. Rezultat na kraju ove deonice bio je izjednačen 35:35.

Četrvrta četvrtina počela je poenima Zaštite, međutim već u drugom napadu jedan od njihovih igrača pravi grešku u koracima i lopta odlazi u ruke Mašinaca. Oni to koriste i dolazi do ponovnog izjednačenja. Igrači Mašinstva igraju dosta dominantmnije u poslednjim minutima igre i postižu koš za košem, i tako dolaze do svoje prve pobede na ovom takmičenju.

Najbolji igrač Zaštite bio je NemanjaVulović koji je postigao 10 poena. „Utakmica je bila žestoka, rezultat je bio neizvestan do samog kraja, šta da kažem, presudila je jedna lopta.“ – rekao je Vulović.

Najefikasniji igrač pobedničkog tima bio je Aleksandar Babić, koji je bio veoma zadovoljan igrom svoje ekipe. „Mogu da kažem da je bila dobra utakmica, igrali smo dobro i bilo je neizvesno do kraja ali smo ipak uspeli da pobedimo.“

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstEkonomisti pobedili Stomatologe i obezbedili treće mesto
Naredni tekstMehatroničari lako do pobede
Studentkinja sam četvrte godine novinarstva na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Omiljeni sport mi je košarka, ali mi ni drugi sportovi nisu strani . U budućnosti bih volela da se bavim sportskim novinarstvom, jer smatram da je malo žena koje se opredeljuju za ovu vrstu novinarstva.